ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 02:03

Головна » 2014 » Грудень » 10 » Гетьман Данило Апостол - славний син українського народу
10:41
Гетьман Данило Апостол - славний син українського народу

 

 
 
 
 
 
 
 
 
В історії кожного народу є величні постаті ,які непідвладні часу. І скільки б не пройшло віків, їх значимість набуває нових обрисів, а ймення спалахує світлим сяйвом,спонукаючи до одвічних питань: хто ми, звідки коріння нашого буття, той дух волелюбності й неспокою, тривоги й турботи за майбутнє рідної України. До таких постатей належить наш визначний земляк, військовий і політичний діяч , гетьман Данило Апостол. Цими днями працівники Миргородської централізованої бібліотечної системи провели засідання круглого столу , присвячене 360 річчю від дня народження  Данила Апостола.  Наш земляк народився в найбуремніші роки української історії в розпал національно-визвольної  війни українського народу середини ХVІІ ст. 4 (14) грудня 1654 року.  Безперечно , що подих суспільного життя України не лише наклали відбиток на виховання майбутнього гетьмана, а й сформували його як визначну особистість свого часу.  Про життєвий шлях видатного гетьмана України цікаво розповіла завідуюча Черкащанською сільською бібліотекою Світлана Челембієнко. 
 
 
  Про історію роду гетьмана Д. Апостола розповіла бібліотекар Дібрівської сільської бібліотеки Валентина Кузнєцова. 
 
 
 А директор Миргородської ЦБС Ніна Бер'якіна  висвітлила тему «Розвиток культури в період гетьманування Данили Апостола». Вона розповіла, що  про високий культурний рівень української еліти – старшини, вищого духовенства та міщанства свідчать велика кількість  бібліотек в Україні. Крім бібліотек Києво – Печерської Лаври й інших монастирів, а також бібліотек Київської Академії існувало багато приватних: Мазепа мав у Батурині велику та цінну бібліотеку. Мали їх і Лазар Баранович, Дмитро Туктало, Стефан Яворський та інші. Видно, що власники бібліотек виписували книжки з-за кордону, передплачували часописи, що виходили різними мовами. 
 
 
В засіданні круглого столу взяла участь головний спеціаліст відділу культури і архіву Миргородської РДА Інна Яремко, вона наголосила на тому, що роль і місце в історії України Д.Апостола безперечно неперевершене і ми не маємо права забувати наше історичне минуле.  Життя наших великих земляків потрібно досліджувати, вивчати , відкривати нові,незнанні сторінки. Вона запропонувала вклонитися світлій Пам’яті нашого земляка – Данила Апостола. Будьмо гідними продовжувачами усього доброго на благо України,такими словами завершила вона свій виступ.
 
Ніна Бер’якіна , директор Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 473 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz