ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:05

Головна » 2016 » Листопад » 28 » ГОЛОДОМОР – ЧОРНА СПОВІДЬ МОЄЇ ВІТЧИЗНИ
16:36
ГОЛОДОМОР – ЧОРНА СПОВІДЬ МОЄЇ ВІТЧИЗНИ

до Дня пам'яті жертв голодоморів

«То був страшний навмисний злочин,
Такого ще земля не знала,
Закрили Україні очі
І душу міцно зав’язали…»
 
                Історія кожного народу має надзвичайно багато вражаючих, неповторних і нетлінних фактів, подій, постатей, до яких люди повертаються щоденно.
Серед розмаїття таких подій силою величезного смутку і скорботи в серцях мільйонів нині сущих, величезним болем, як невилікована рана, нагадує про себе саме ця страшна подія – голодомор в Україні 1932-1933 років.
Голодомор 1932-1933 рр. - одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Роки державної незалежності України стали часом складного усвідомлення причин перебігу  та наслідків національної катастрофи українців. 28 листопада 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу..
Багато стерлося з пам’яті про ті страшні часи; більшість документів про голодомор не потрапили в архіви, а ті що потрапили, не всі збереглися. Тому нам слід шукати і знаходити нові документи, матеріали, робити все для того, щоб про голодомор знали всі.
З метою гідного вшанування закатованих українців і донесення до широкої аудиторії об’єктивної інформації про трагічні події української історії  та відповідно до Указу Президента України від 1 листопада 2016 року №480/2016 «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів» в центральній районній бібліотеці для дорослих спільно з працівниками районного будинку культури  було проведено годину пам’яті «Голодомор: почути голоси крізь мовчання».

 Бібліотекарі ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема з фактами безпосередньо в нашому краї, зачитали записи - свідчення очевидців тих жахливих подій.       Також в читальній залі підготували відкритий перегляд літератури «Пам’ять закарбована у слові»  Присутні переглянули документальний фільм «Голодомор»  з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду в Україні. 

 
Наприкінці заходу відвідувачі ознайомилися з комп’ютерною презентацією «Голодомор – наша печаль і скорбота», 
 та взяли участь у міжнародній акції «Холодний подих згаслої свічі», Ця акція покликана донести до найвіддаленіших куточків нашої планети правду про страшний злочин Голодомору, скоєний у 1932-1933 роках в Україні. У виконанні Лариси Голіненко, керівника художньої самодіяльності районного будинку культури,  прозвучала пісня «Свіча».
Хвилиною мовчання користувачі бібліотеки вшанували пам’ять жертв  голодомору. Щоб  для всіх людей доброї волі ця хвилина скорботи стала актом поминання і перестороги.
Голодомор - не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять.  Не може бути гіршої муки, а ніж бачити як від голодної смерті відходить у небуття твоя родина. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися .
 
 

 Тетяна Мостова, завідуюча відділом   обслуговування  центральної районної бібліотеки

Переглядів: 334 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz