ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 14:59

Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Горде звання – захисник України
16:45
Горде звання – захисник України

 

День захисника України – свято, яке увібрало в себе багаті і славні ратні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. 15 жовтня велика і дружна єрківська громада зібралася у приміщенні сільського клубу, щоб всім разом відзначити свято та вшанувати всіх захисників України.                                                                                                                  Ведучі  заходу Катерина Зубковська та Павло Супрун привітали всіх з Днем захисника України, який відзначається 14 жовтня і співпадає зі Святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва.
У цей святковий день з вітальним словом та найкращими побажаннями до жителів села звернулася сільський голова Світлана Носенко. Вона зазначила, що колись для козака почесним обов’язком була служба на Запорізькій Січі, а сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків. Під бурхливі оплески односельчан вона привітала Євгена Тарана, який незабаром буде проходити строкову службу в Збройних Силах України, та вручила йому пам’ятний подарунок.
Всім присутнім гарного настрою додала пісня «Идет солдат по городу» у виконанні Володимира Бойка. В цей урочистий день слова вдячності лунали учасникам антитерористичної операції, нашим землякам Анатолію Коваленку, Сергію Кулішу, Володимиру Ребрику, Івану Салімовському.  Дарунком для них стала пісня «Не твоя війна», яка прозвучала у виконанні Аліни Купенко.

 
 Невсипущою славою покрили свої подвиги наші батьки, діди та прадіди у смертельному двобої з запеклим ворогом, з фашизмом. На жаль, на сьогоднішній день в нашому селі не залишилося жодного ветерана Другої світової війни, але пам’ять про них вічно житиме в наших серцях. Хвилиною мовчання вшанували присутні на святі всіх полеглих воїнів в роки Другої світової війни та в зоні АТО. Хвилювання, спогади та сльози викликали у присутніх пісні «Сини України», «Степом», «Біля калини», «А мати сина жде», «Ярина», «А роки летять» у виконанні учасників ансамблю «Єрківчанка». Чудові поетичні твори  про нашу славну Україну продекламували Катерина Зубковська та Павло Супрун. А святкового гарного настрою додали пісні у виконанні Ганни Байдіної, Валентини Баришполець, Галини Баришполець, Наталії Дарюги, Тамари Джунь, Марії Канцібер, Ніни Крицької, Світлани Оврах, Тамари Ребрик,Тетяни Роменської, Ганни Ступки, Тетяни Чоботаренко, Галини Шапочки, Ніни Ющенко під музичний супровід Володимира Бойка. 

 
А скільки позитивних емоцій викликали  пісні та гумор, які подарували  Аліна Купенко, Іван Ющенко та наймолодші учасниці свята Яна Дарюга та Аліна Шульга! 
 

Музичне озвучення забезпечував Іван Стась. Справжнім подарунком для всієї громади села став перегляд фільму «Моє рідне село», авторами якого є сільський голова Світлана Носенко та житель села Єрки Сергій Грищенко. У ньому великою любов’ю було відзнято кожен куточок рідного села та його мешканців. Всі присутні змогли побачити та впізнати серед його героїв  своїх рідних, близьких, сусідів, а дехто й себе. Ще довго не вщухали оплески та подяки учасникам та організаторам свята.
Громада села щиро вдячна директору приватного підприємства імені Зубковського Володимиру Корнійовичу Тарану за надану допомогу у проведенні свята.                  
 А по закінченню заходу всі бажаючі мали змогу ознайомитися  в Єрківській сільській бібліотеці з друкованою інформацію про Героїв Небесної Сотні та Революцію Гідності у тематичній  теці «Герої, пам’ятаємо про Вас!», про учасників АТО – у теках «Святий обов’язок – землю свою захистити» та «Герої не вмирають».  Зацікавив учасників заходу також інформаційний перегляд літератури «Новини з неоголошеної війни».   
 

Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки      

Переглядів: 395 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz