ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 21:22

Головна » 2015 » Травень » 13 » Громадські обговорення "Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом"
16:55
Громадські обговорення "Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом"


 

 
 
У наш час надзвичайно велике значення має взаємодія з громадськістю, як один із напрямків діяльності публічної бібліотеки. Особливої актуальності набуває вона сьогодні, коли у соціокультурній сфері все міцніші позиції завойовують ринкові відносини і на перший план виходять економічні методи управління.
            Вивченню думки громади Миргородщини про бібліотеки району сприяло проведене масштабне анкетне опитування «Бібліотека моєї громади», у якому взяли активну участь триста  сімдесят три респонденти.
А, 13 травня у приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся ІІ – узагальнюючий етап Громадських обговорень, який пройшов у формі засідання за «круглим» столом. До його участі залучені громадські організації, бібліотекарі, влада,інтелігенція, соціально – активна молодь та різні верстви населення. Цікавим був виступ начальника відділу культури і архіву Миргородської РДА Наталії Халдай, вона зосередила увагу на фінансових проблемах бібліотек району, розповіла про ті форми, які використовувались для вивчення громадської думки в районі, що зроблено для того, щоб підвищити імідж та престиж бібліотечної професії. 

 

Голова  Громадської ради, що діє при Миргородській районній раді, Лідія Ребрик  запевнила, що без книги та бібліотеки не може існувати розвинена сучасна людина, запропонувала всі проблемні питання розглянути на засіданні Громадської ради району.
 
 

 

 Від райкому профспілки працівників культури свою думку на сучасну бібліотеку висловила голова райкому Зоя Єщенко.

 

 Від соціально – активної молоді слово про бібліотеку сказали: Ангеліна Васьковська - учениця 10 класу ЗОШ №5
 
 
 
 
 
та активна користувачка центральної районної бібліотеки Аеліта Ватан.
 
 
Детальний аналіз проведення І етапу Громадських обговорень, що були проведені в сільських бібліотеках, зробила провідний методист центральної районної бібліотеки Валентина Оврах.  
 Як до Громадських обговорень долучилася районна бібліотека для дітей та центральна районна бібліотека розповіли заступник директора по роботі з дітьми Валентина Зінченко та провідний бібліотекар відділу обслуговування Людмила Ігольніцина.
 
 

 

Цікавим досвідом проведення Громадських обговорень поділились, завідуюча Великосорочинською сільською  бібліотекою Валентина Дерев’янко,

 
завідуюча Кибинською сільською  бібліотекою Надія Глушко
 та бібліотекар Слобідської сільської бібліотеки Наталія Дорогопулько.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Протягом підсумкових обговорень демонструвалася мультимедійна презентація «Бібліотека нашої громади», яку підготувала завідуюча відділом обслуговування Тетяна Мостова. Кожен з присутніх, а це – 36 осіб, мали змогу письмово продовжити вислів «Сучасна бібліотека – це…» 

 

 Підводячи підсумки модератор заходу , директор Миргородської ЦБС, Ніна Бер’якіна зауважила, що вся зібрана інформація відображає думку й потреби Миргородської громади.
 
 
 

 

 І на сьогоднішньому заході виникло багато думок та пропозицій «Яка бібліотека потрібна нашій громаді?»
 Всі вони будуть враховані і за проведені в практику роботи наших бібліотек  вже в цьому та наступному роках.
 

 

 

Ніна.Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи 

Переглядів: 571 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz