ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 02:50

Головна » 2019 » Січень » 18 » І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ
16:38
І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ
 
В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати в центральній районній бібліотеці  проходили пізнавальні заходи з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
Тож, напередодні  Дня  Соборності, 18січня, для користувачів центральної районної  бібліотеки було проведено годину історичної пам’яті «Соборнісь України – це спогад про минуле та наміри про майбутнє».
«Яка ж вдалась сьогодні днина! Що хочеться співать пісень. Моя соборна Україна  знов зустрічає новий день»,  -  такими словами провідний бібліотекар відділу обслуговування  Людмила Ігольніцина розпочала захід, вона  розповіла присутнім  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.  Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм про видатного політичного діяча – Івана Мазепу, який все своє життя мріяв про створення незалежної української держави, та звернула увагу на книжкову виставку «Соборність України - соборність наших душ», де представлено літературу про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
 
 
Наприкінці заходу до сторіччя   з того дня, коли було проголошено Акт Злуки УНР і ЗУНР провели акцію «В день злуки візьмемось за руки», та побажали всім  єдності, любові одне до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє!  
       Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 341 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz