ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 07:02

Головна » 2020 » Лютий » 27 » І знову про новинки…
12:48
І знову про новинки…
 
 
 
Друзі, рада вас повідомити про нове надходження до Миргородської районної бібліотеки. Мені здається, що не має жодної  людини в світі, яка не любила б подорожувати… Кожна подорож – це знайомство з новою країною, її звичаями, людьми. Але часто ми опиняємось в полоні стереотипів, якщо мова заходить про ту чи іншу національність. Наприклад, всі українці гарно співають і дуже люблять співати, або всі німці обожнюють пиво з сосисками, а всі американці шаленіють від бейсболу. Книга відомої дослідниці, соціальної антропологині, авторки науково – популярних бестселерів, співдиректорки Дослідницького центру соціологічних проблем Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями» про англійське суспільство. Вона вирішила перевірити стереотипи щодо англійців і поставила собі те саме зачароване питання: по чому можна безпомилково упізнати англійців? Дослідила англійський національний характер під антропологічним мікроскопом і показала читачам дивну та чарівну культуру, що керується цілими кодексами негласних норм та поведінкових кодів. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт. Закони облаштування оселі, видимі та невидимі класові індикатори. Особливості славнозвісного англійського гумору усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва. Книга написана з гумором, читати її дуже легко і вона стане в пригоді всім тим, хто збирається в подорож до Англії чи просто цікавиться англійцями. Кейт Фокс. Спостерігаючи за англійцями / Кейт Фокс ; пер. з англ. Марти Госовської. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 608 с.
Наступна книга про яку хочу розказати  - це книга, написана спортивним журналістом Гільємом Балаге про короля футболу, генія гри, найкращого бомбардира іспанської «Барселони» Ліонеля Мессі. Сьогодні Мессі – володар «Золотого м’яча» і «Золотої бутси», «новий» Марадона, один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності.А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормону росту та слабкими фізичними даними. Вже в юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців , старших за нього. А ще «Блоха», як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати в професійний футбол. Як саме він досяг цієї мети, що про нього говорять самі впливові в світі футболу люди – про все це ви дізнаєтесь, коли прочитаєте книгу Гільєм Балаге. Мессі / Гільєм Балаге; пер. з англ. Юрія Скавінського. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 728 с.
 З нетерпінням я чекала роман «Жизня» громадського активіста, українського кінорежисера, сценариста та письменника Олега Сенцова. І ось вона надійшла до нашої бібліотеки. Це книжка для всіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег допомагав українським військовим у Криму, чому відкрито говорив про розв’язану Росією війну в Україні, чому розпочав голодування і не просив помилування. Роман допомагає зрозуміти автора, його внутрішні зміни і пошук, коли він починає розуміти  хто він сам і яким шляхом йому йти далі. До речі, це перша публікація Сенцова в перекладі української мовою, хоча її оригінал російськомовний. «Жизня» - надзвичайна важлива для Олега книжка. Навіть перебуваючи в ув’язненні він активно брав участь у її виданні. Сенцов , О. Жизня : роман / Олег Сенцов; пер. з рос. Сергія Осоки. - : Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 160 с.
І остання книга про яку я хочу сьогодні розповісти - це «Ернест Гемінгвей. Артефакти з життя». 
 
По перше, вона має чудове оформлення – якість друку, глянцеві сторінки… Тримати її в руках - одне задоволення. Унікальні фотографії переносять в епоху письменника. Можна довго придивлятися до фото, розглядаючи подруг письменника, дивуватися їх тонким таліям. Або роздивлятися фото Гемінгвея з котом Бойсом. Ернеста Гемінгвея оточує чимало міфів. Справжній чоловік і безжальній мачо, алкоголік і котолюб, безстрашний мисливець, спокійний рибалка, геній, який пережив війну і «перетворив» її на літературу, самогубець і життєлюб. Книжка «Ернест Гемінгвей. Артефакти з життя» , яку уклав розпорядник літературного спадку Гемінгвея , письменник і дослідник Майкл Катакіс і включив до неї архівні матеріали, десятки листів, понад чотири сотні фотографій, спогади сучасників, передмову сина і післямову онука – книга розкриває нам не простого  автора безсмертних романів, а людину, яка ніколи не пропускала сходу сонця. Ернест Гемінгвей. Артефакти з життя / ред.. М. Катакіс ; пер. з англ.. Р. Клочко. – Львів : Видавництво Старого Лева , 2019. – 212 с.
 
 Маргарита Каймакова, провідний бібліограф ЦРБ.
Переглядів: 226 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz