ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 14:47

Головна » 2016 » Червень » 10 » І знову завітало «Сонечко»
15:47
І знову завітало «Сонечко»
                          Настало літо, а з ним прийшла і довгоочікувана школярами пора канікул. При Комишнянській ЗОШ І-ІІІ ст. знову гостинно відчинив двері пришкільний табір «Сонечко». Вже стало доброю традицією, коли діти, які відпочивають у ньому, є частими гостями селищної бібліотеки. Так і цього року разом з учителями Ніколаєнко Людмилою Валеріївною, Усик Іриною Михайлівною, Глушко Ларисою Іванівною, Хазай Наталією Володимирівною та студенткою-практиканткою Сушко Наталією Миколаївною вони завітали до селищної книгозбірні напередодні Дня захисту навколишнього середовища. Тому і темою для спілкування була обрана саме природа, адже для України, на теренах якої сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ століття, аварія на Чорнобильській АЕС, проблема охорони навколишнього середовища буде актуальною впродовж ще багатьох років.
            Виховання у дітей бережного ставлення до природи – такою була мета бесіди «Є така наука – екологія», яку провела з користувачами-дітьми бібліотекар селищної бібліотеки Шелевейстро Софія Миколаївна. Активну участь взяли діти у циклі ігрових екологічних задач «Як поводитись у природі?».  У ході спілкування діти дали ґрунтовні відповіді на запитання: «Як не засмітити водойми, коли відпочиваєш на березі річки?», «Як правильно розпалити вогнище, щоб не завдати шкоди лісу». А, відповідаючи на питання «Як поводитися з лісовими мешканцями?», діти, зокрема, зазначили, що не можна чіпати пташині гнізда і пташенят в них. Чимало змістовних відповідей прозвучало на запитання «Що не можна виносити з лісу, щоб не завдати шкоди природному середовищу?». Зокрема, діти зазначили, що не можна виносити з природного середовища дитинчат диких тварин, адже життя серед людей може бути згубним для них. Активну участь в обговоренні взяли: Черкащенко Роман, Бабенко Єрнест, Кирячко Максим, Гузьома Ігор, Москаленко Максим, Сосюкало Вероніка. 
 
 
Жвавий інтерес у дітей викликало також повідомлення бібліотекаря «Цікаво про природу». А здивувало їх те, що, виявляється, є ковбасне, молочне, мильне і свічкове дерева, «співаючі» гори та поселення з солі, рослини-землекопи та квітка землетрусу.  А ще діти дізналися, скільки років живуть тварини і птахи.
На жаль, сьогодні неможливо знайти на нашій планеті куточок чистого середовища. І не випадково вчені укладають Червоні книги, до яких заносять рослини і тварин, яким загрожує цілковите зникнення.
Як потрібно себе поводити, щоб зберегти навколишнє середовище для наступних поколінь, вивчають екологи. А ще вони закликають людей усього світу цінувати і поважати все живе, адже здорова природа – це здорова людина, а Земля – наш рідний дім, про який потрібно щоденно піклуватися, щоб зберегти його для прийдешніх поколінь.
 
 
             Софія Шелевейстро,
            бібліотекар Комишнянської селищної бібліотеки 
Переглядів: 293 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz