ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 02:57

Головна » 2017 » Вересень » 19 » «Іловайськ» - книга про любов…»
16:22
«Іловайськ» - книга про любов…»
 
 
         Про любов до Батьківщини, коли у 2014 році залишивши цивільні справи чоловіки пішли на війну, про любов чоловіка до жінки, про любов матері до сина, про любов до життя. Саме про це, а не про війну - роман «Іловайськ», як стверджує його автор, письменник, журналіст, головний редактор сумської газети «Панорама» Євген Положій. Війна лише тло.
         18 вересня, у день визволення Миргородщини від нацистських окупантів, він представив книгу у приміщенні Районного будинку культури. За словами письменника, вона написана по гарячих слідах серпня 2014 року. Він зібрав розповіді більше ста учасників тих подій і написав 16 вражаючих сюжетів, з’єднавши їх героями в один роман. Є в ньому кілька персонажів, долі які проходять через весь твір.
            Євген Положій виявився цікавим оповідачем. Присутні в залі слухали його емоційну розповідь з завмиранням серця, бо здавалося немає на цей час нічого важливішого.  Три роки минуло від тих тяжких боїв в Іловайському котлі, але нічого не забулось і ще довго не забудеться. Для кожного з нас на довгі роки і десятиліття Іловайськ завжди буде означати біль і гіркоту втрати. Страшна несправедливість мучить кожного небайдужого: цієї війни не повинно було бути, не повинні гинути наші хлопці, вчорашні  водії, вчителі, інженери, лікарі, фермери… Так не повинно було бути… але так є – вони загинули страшною смертю. І ніхто за це не покараний, хоча ніяке покарання не допоможе рідним і близьким загиблих повернути радість життя.
         На Миргородській землі, теплими словами привітав автора голова Миргородської районної державної адміністрації Юрій Миколайович Коваленко.
 
 
Про необхідність таких книг говорила Вікторія Нечупієнко, яка сама нещодавно побувала  в зоні АТО з волонтерською місією. 
 
 
 
Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури  виконали ряд патріотичних пісень.
 
 
         Наприкінці заходу автор давав вичерпні відповіді на запитання аудиторії, ділився своїми планами написати продовження роману. Тож з нетерпінням чекатимемо на нього.
Завдяки спонсорській допомозі, яку надав приватний підприємець Кибець Іван Григорович, Миргородська централізована бібліотечна система отримала 15 примірників книги. Отже , запрошуємо всіх до бібліотек району прочитати про мужність, про подвиги, про неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів. Недаремно книга має підзаголовок "Розповіді про справжніх людей".
 
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ 
Переглядів: 334 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz