ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 21:00

Головна » 2020 » Липень » 23 » Я прочитала і раджу вам!
15:53
Я прочитала і раджу вам!
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є цікава книга Світлани Талан «Матусин оберіг».
Світлана Талан - українська письменниця, яка працює в жанрі «реальні історії». Романи письменниці завжди мають у собі центральну жіночу постать. Читаючи ці книги, складається таке враження, що це просто розповідь справжньої живої людини, яка потрапила в певну ситуацію, а не вигадані ситуації та події.
Її роман «Коли ти поруч» в 2011 році став лауреатом на конкурсі «Коронація слова-2011» і отримав нагороду від фонду Олени Пінчук «За кращий роман на гостросоціальну тематику». Протягом року він був розпроданий рекордним тиражем у вісімдесят тисяч примірників, а сама Світлана Талан увійшла до трійки найпопулярніших письменників України за версією журналу «Фокус». Також письменниця отримала нагороду «Золотий письменник України», яка вручається авторам за те, що тиражі їхніх книг перевищили сто тисяч примірників.
           Світлана Талан має досить великий творчий доробок, але всі її книги об’єднані однією метою — показати гострі суспільні проблеми, які ми, часом, не бачимо, чи не хочемо бачити. Найпомітніші її роботи: «Не вурдалаки» (2012), «Без минулого» (2013), «Розколоте небо» (2014), які популярні не тільки в Україні, а й за кордоном.
          За версією журналу «Фокус» письменниця є однією з трьох найбільш популярних українських авторів літературних творів.
          У 2019 році Світлана Талан отримала Премію імені Пантелеймона Куліша.
 
Талан С.
Матусин оберіг: роман/ Світлана Талан. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019.- 288 с.
Світлана – справжній майстер проникливих життєвих мелодрам, від яких не можеш відірватися до останньої сторінки. Її книга «Матусин оберіг» – хвилююча історія про нашу жорстоку сучасність і душевний біль, невиправдані ілюзії та, водночас, віру в щасливе майбутнє, яку не змогли зламати а ні війна, а ні розлука з коханим, а ні насильницьке заміжжя.
Починаючи читати  цей пронизливий роман, знайомимося з Олесею – тендітною та доброю дівчиною, яка залишилася сиротою ще в дитячому віці. Єдине, що пов’язувало її з матусею – її листи, які вона залишила своїй доньці, наказавши відкривати їх поступово на дні народження. Дівчинка живе лише цими листами. Тільки вони і подруга Карина допомагають Олесі пережити труднощі: пияцтво батька, жорстокість мачухи, а її син Костянтин і став для дівчини головною перешкодою для щастя. Одного разу Олеся приїздить із Кариною до Сєвєродонецька, саме тоді вона зустріла Ігоря, розуміючи, що це – кохання на все життя. Проте напружена ситуація в країні спіткала хлопця – справжнього патріота – поїхати на добровольчих засадах в зону АТО.
Тут розглядається багато болючих проблем, пов’язаних із сімейним насиллям, лицемірством і жорстокістю, продажністю та підступністю. Кінцівка твору стає справжнім одкровенням та змушує замислитися над вибором власного шляху кожним із нас.
Чи зустрінуться закохані знову? Доля підготувала їм випробування часом і відстанню. Та справжнє кохання здатне подолати все…
«Матусин оберіг» Світлани Талан рекомендую усім, хто шукає гостросюжетну драматичну історію про болючі реалії нашого суспільства зі зворушливою історією сильного і незламного кохання.
 
Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 178 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz