ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 14:09

Головна » 2018 » Березень » 15 » Я прочитала і Вам раджу!!!
13:30
Я прочитала і Вам раджу!!!
 
 
 Володимир Лис – один із найбільш знаних і продуктивних письменників сучасної української літератури, володар численних відзнак конкурсу «Коронація слова», автор «Найкращого роману десятиріччя». Він створив цілу полицю захоплюючих динамічних текстів, відзначених як читацькою увагою, так і преміями престижних літературних конкурсів. 2016 року поповнив перелік творчих нагород титулом «Золотий письменник України».
Нещодавно центральна районна бібліотека отримала цікаву книгу:
   Лис В.С.
Діва Млинища: роман/ Володимир Лис. – 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 368 с.
 
Новий роман став гідним ідейним продовженням творів «Століття Якова» та «Соло для Соломії». Cаме в тенетах любові заплуталися всі персонажі нового історичного роману-епопеї «Діва Млинища».  Оповідь книги охоплює проміжок часу  довжиною в шість поколінь або ж три з половиною століття.
Ми із захопленням поринаємо  не лише у світ історичного роману, де відбуваються війни, в яких вирішується майбутнє Європи, а й уважно стежимо за ниткою сюжету, відтінками палких почуттів кохання та зради, любові чи ненависті, безмежної відданості чи, навпаки, спопеляючої байдужості…
В основі сюжету - історія декількох поколінь родини Терещуків. У вирішальні моменти життя мешканцям Загорян з`являється таємнича Діва у білому вбранні, щоб порятувати у небезпечній ситуації, допомогти знайти вірне рішення, «підказати»,  як зробити правильний вибір…
Письменник настільки вміло зберігає інтригу, що ми до останньої сторінки не розуміємо взаємозв`язків, мотивів, розв`язка у фіналі буде неочікуваною і настане несподівано швидко.
Хто ж відшукає старовинну родинну реліквію – мапу Млинища, намальовану у далекому Парижі у час Французької Революції? Чому її доведеться повертати власникові, аби його душа нарешті знайшла Вічний спокій у Царстві Небесному? Чому від успіху цього відчайдушного вчинку залежить життя та здоров`я Таміли?  І як старовина мапа, що кілька століть пролежала під стріхою батьківської хати, змінить життя історика – науковця Святослава Чишука? Про все це Ви неодмінно маєте дізнатись, поринувши у калейдоскоп почуттів, вчинків, прикрощів і радощів таких різних людей, чиї долі «розлетяться світами, аби на початку XXI століття зійтися в рідному селі – і знову летіти вільними птахами…».
Багато цікавих подій, героїв, історичних загадок є в книзі, що і робить її цікавою та інтригуючою.
Я з великим задоволенням прочитала цей роман і рекомендую всім любителям сучасної української літератури  поринути у світ пригод та розгадати всі його таємниці.
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 382 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz