ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 12:27

Головна » 2020 » Березень » 31 » Я прочитала, раджу вам!
13:49
Я прочитала, раджу вам!
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є цікава книга, яку мала нагоду прочитати під час карантину,  Андрія Кокотюхи «Називай мене Мері…»
Андрій Кокотюха — український письменник, якого називають засновником українського готичного детективу , завдяки своїми багаточисельними творами, загальний тираж яких  вже минув позначку 200 тисяч примірників, отримав звання "Золотого письменника України".
 Перевагу надає детективам та трилерам із містичними та неоготичними акцентами. Але свою письменницьку майстерність автор реалізував також у написанні кримінальних мелодрам, комедій, класичних та підліткових детективів, гостросюжетних драм, історичних романів, п'єс, бойовиків, журнальних статей, різноманітних сценаріїв й, навіть, жіночої короткої прози. Екранізацїя роману за історичними подіями «Червоний» у 2018 році стала значною культурною подією України.
            Андрій Кокатюха багаторазовий номенант та переможець літературного конкурсу "Коронація слова". У 2006 році твори «Темна вода» і «Зоопарк або Діти до 16 років», підписані різними псевдонімами посіли перше та друге місце, що викликало неоднозначну реакцію під час нагородження.
            Також "Золотий письменник" має у своєму арсеналі нагород велику кількість інших відзнак, що принесли йому художні твори, надруковані практично у всіх видавництвах України.
Кокотюха Андрій
Називай мене Мері… Роман / Андрій Кокотюха. — Київ : Нора-Друк, 2018. — 352 с. — (серія «Морок»)
Книга «Називай мене Мері…» – глибока і повчальна детективна історія де яскраво і без прикрас  зображена гірка правда нашого життя.
            Олег Кобзар, колишній поліцейський, ветеран війни на Донбасі, переживає особисту світоглядну кризу. Він працює приватним таксистом, удень навантажує себе роботою, ночами багато п’є. Якось дощової березневої ночі Кобзар знайомиться в барі з дівчиною, яка називає себе Мері.
 Вона просить чоловіка про допомогу, але наполегливо не каже, хто і що їй загрожує.  Кобзар приводить дівчину до себе в холостяцьку квартиру. Прокинувшись ранком, він бачить поруч із собою мертве тіло Мері, а на собі – її кров. З цього часу він стає злочинцем, якого оголошено в розшук. Рятуючись від розставлених пасток, чоловік вирішує розпочати власне розслідування, щоб знайти справжнього вбивцю. Єдина людина, яка вірить йому і допомагає у цій нелегкій та смертельно небезпечній справі – слідча Віра Холод, жінка з залізною витримкою, здатна на все заради перемоги справедливості.
У романі «Називай мене Мері» зустрічається багато жіночих і чоловічих персонажів. Кожен з них – уособлення особливої віри та надії, ілюзій та сподівань, знівеченої долі або надто великих розчарувань, щоб сприймати життя з вдячністю.
У книгах Кокотюхи важливим є кожний штрих, який майстерно доповнює образи героїв та зображену дійсність.. Політичні переслідування, злочинні угруповання та відчайдушні намагання врятуватися ціною життя інших – це те, про що замовчують, вважаючи сучасну Україну процвітаючою та демократичною державою. Почніть читати онлайн цей строкатий роман – і ви будете здивовані відвертістю та влучністю автора.
Скачати, або прочитати книгу онлайн ви можете на  таких  інтернет ресурсах:
https://knigogo.com.ua

Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 184 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz