ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 00:10

Головна » 2014 » Квітень » 2 » Як вода джерельна будьте ви здорові
16:42
Як вода джерельна будьте ви здорові

 

 
 
 
 
 

7 квітня  - Всесвітній  день здоров’я

 
Здоров’я –  одне із найбільших багатств, яке дарує нам природа і його збереження – це справа кожної людини, яку не можна довіряти нікому. У преамбулі Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я воно визначається як стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб чи фізичних вад, тому важливим є впровадження у суспільну свідомість переваг здорового способу життя, формування національного культу соціально-активної, фізично-здорової та духовно багатої особистості.
Формування здорового способу життя, розвиток духовності та зміцнення моральних засад суспільства – одне з найважливіших завдань бібліотечних закладів усіх рівнів.
Тому, до Всесвітнього дня здоров’я, в центральній районній бібліотеці проводиться цикл змістовних і цікавих масових заходів. 2 квітня була проведена інформаційна година «Здоров’я без ліків і довголіття без хвороб», а напередодні  Інтернет - урок «Як прожити довго молодим і здоровим» також відвідувачів зацікавила озвучена виставка  «Здоров’я – криниця сили і краси». Для тих користувачів, які бажають самостійно вдосконалювати своє здоров’я та вести здоровий спосіб життя, на юнацькому абонементі  постійно діє  книжкова виставка «Здоровим бути модно». 
 
  На  виставці розміщені видання, які допомагають зрозуміти, що здоров’я людини залежить не тільки від лікувально-профілактичних заходів медичних закладів, а перш за все – від дбайливого ставлення людини до свого здоров’я, вміння використовувати резервні сили свого організму та природні засоби.
Відверта розмова про шкідливі винаходи людства – алкоголь, наркотики, тютюн – відбулася під час диспуту «Чому ми звикаємо до шкідливих звичок», який пройшов в читальній залі центральної районної бібліотеки 31 березня. Найбільше суперечок виникло під час обговорення питання про звички взагалі, і чи легко кожен із присутніх може позбутися своїх негативних  звичок. Серйозна дискусія розгорнулась після ствердження «Знайомство з наркотиками найчастіше починається із звичайного куріння тютюну». Протилежні думки виникли при розгляді питання щодо алкогольних напоїв. Учасникам диспуту запропоновано переглянути відеофільм про згубність шкідливих звичок. Заключним етапом диспуту була міні-вікторина, яка допомогла дати відповідь на запитання «Чи зробили Ви для себе вибір? Чи правильно його обрали?».
Кожен захід проходить у бібліотеці з використанням можливостей Інтернет -центру: інформаційних технологій, Інтернет - ресурсів і супроводжуються вони цікавими презентаціями.
Сприяння вихованню дбайливого ставлення до свого здоров’я – один з основних напрямків роботи бібліотеки. Отже, бібліотекарі завжди у творчому пошуку активних форм і методів роботи на допомогу популяризації здорового способу життя.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування читачів центральної районної бібліотеки

 

 

 
Переглядів: 839 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz