ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 16:30

Головна » 2020 » Серпень » 27 » Як зробити бібліотеку цікавою для дітей?
11:12
Як зробити бібліотеку цікавою для дітей?
 
 
                 
Це дуже не просте завдання, хоча нам відомі і форми, і методи роботи. Однак сьогодні цього недостатньо, бо ми працюємо тепер з абсолютно новим типом користувачів. Потрібні нестандартні зміст і форми, нове бачення, нові способи комунікації, здатність передбачити читацькі потреби. Спеціалістам бібліотек Миргородщини дуже хочеться, щоб наші бібліотеки сприймали як бібліотеки працюючі і цікаві.  
            У зв’язку з цим виникла необхідність впроваджувати в роботу бібліотек інноваційні форми діяльності, які дозволили б виховати справжнього читача з раннього дитинства. Для прищеплення дітям інтересу до читання фахівцями Біликівської, Кибинської, Шахворостівської сільських та районної бібліотеки для дітей було впроваджено в  роботу дві бібліотечні ідеї «куплені» Полтавською обласною бібліотекою для дітей ім. Панаса Мирного на Х Міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій "Бібліокре@тив - 2019", а саме – блікфанг «Фантастичні книги і де їх шукати?» та  виставку – будиночок казкових героїв «Вітальня мумі-тролів Туве Янссон».
 
 
 
Миргородська районна бібліотека для дітей, Біликівська  та  Кибинська сільські бібліотеки вподобали ідею блікфанг «Фантастичні книги і де їх шукати?» У бібліотеках  для найменших   читачів  влаштовано  диво - виставки «Фантастичні книги і де їх шукати?» Оскільки блікфанг   –  це метод привернення уваги за допомогою яскравого елемента інформаційного повідомлення то  яскраві обкладинки   книжок з фантастичними та пригодницькими сюжетами  доповнені чудернацькими наліпками та  закладками на найцікавіших сторінках. Поруч списки найпопулярніших книжок про магію та чаклунство, які можна знайти самостійно на книжкових полицях за підказками та листки для написання відгуків.
 Шахворостівська та Кибинська сільські бібліотеки здивували  своїх юних користувачів  цікавою  ідеєю  - запросили  їх у реальний світ мумі-тролів.  Для  них  у бібліотеках  створено чарівні Долини Мумі з диво – будиночкам  біля яких відбуваються фото сесії «Фото у чарівному капелюсі» та влаштовуються голосні чуйні читання «Читаємо з Мумі-мамою».
Популяризуючи художню дитячу  літературу у такий спосіб ми маємо надію, що захоплюючі книжки збагатять внутрішній світ кожного нашого маленького читача. Адже, «…тільки книжки перетворять подив на допитливість. Тільки читання відкриє перед людьми розкіш інтелектуального життя…», - писав Василь Сухомлинський.
  
                 Валентина Зінченко, заступник директора по роботі з дітьми Миргородської ЦБС.
Переглядів: 1038 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz