ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 02:20

Головна » 2016 » Липень » 11 » Його величність – Шоколад!
13:21
Його величність – Шоколад!
 

Липень, як і всі інші місяці року, насичений святами. Одне з них – найсолодше, це - Всесвітній день шоколаду, який відзначається щорічно 11 липня...
 
Батьківщиною цього свята вважається Франція, адже саме французи в 1995 році його започаткували.  Згодом ініціативу святкування підхопили в інших країнах. В наші дні шоколад став частиною життя практично кожної людини. Святкові акції, конкурси та фестивалі на шоколадну тематику все більше завойовують популярність і в Україні. Саме у нас є друга столиця шоколаду (після Швейцарії) — Львів.
В центральній районній бібліотеці з нагоди цього свята 10 липня 2016 року   бібліотекарі відділу обслуговування провели свято «Задоволення з присмаком шоколаду». На захід запросили самих активних читачів, на яких чекали приємні сюрпризи. Бібліотекарі  розповіли присутнім легенду ацтеків про «напій богів» (так індіанці називали шоколад), про те, що першим європейцем, який спробував «чоколатль» був Христофор Колумб, якому, до речі, дуже не сподобався смак цього напою. Відвідувачі заходу дізналися, що привіз зерна «дерева богів» до Європи іспанський конкістадор Фернандо Кортес. Прослухавши інформацію, присутні взяли активну участь у проведенні міні-вікторини. Відповідаючи на питання,  щодо виникнення цього десерту, про етапи виробничого циклу, що перетворює какао - боби в шоколад, який ми їмо, про країни - лідери виробництва солодкої продукції,  музеї шоколаду, Полтавську  шоколадку фабрику «Домінік» та її найвідоміші марки.
А також, приймали участь в конкурсі-дегустації «Блискуча шоколадна феєрія» та «Сало в шоколаді», відповідали на питання вікторини та змагалися в кмітливості під час конкурсу «Вірно це, чи ні?». В рамках свята учасники освідчувались шоколаду в коханні, слухали як ним ласують різні представники Зодіаку, а бажаючі дізнатися своє майбутнє, мали можливість погадати на кавовій гущі. Окрім того, присутнім було представлено слайд-показ солодких картин та шоколадної моди.
В залі панувала тепла й невимушена атмосфера свята.
Працівники центральної районної бібліотеки щиро вітають вас всіх зі Всесвітнім днем шоколаду бажають усім здоров`я, миру,тепла.
             Хай ваше життя буде солодким і щасливим!
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки
Переглядів: 441 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz