ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:39

Головна » 2020 » Жовтень » 5 » Хай буде мир віднині і довіку
09:01
Хай буде мир віднині і довіку

 

 

                                                             Голубко біла, ти лети у світ,

                                                                 Хай буде мир у небі голубому.

                                                                        Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

                                                                                           Приносить радість родові людському. 

 

             Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй постановила щорічно святкувати цей день 21 вересня як «день глобального припинення вогню й не насильства». У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Відмова від насильства і воєн - це не просто гучні слова, а необхідність для подальшого розвитку людства. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
             Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру, як - символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів.  В той же час - це заклик до дії в ім’я збереження миру та життя на Землі, збереження Людини і Культури. Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів – це символ глобальної солідарності людей Землі. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».
             Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. В багатьох українських родинах не дочекалися з війни рідних та близьких. Що таке смерть, розруха, голод, неймовірні людські страждання український народ пережив на собі. Тому до Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. У наш час, коли на Сході нашої  країни лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Цього дня низько схиляємо голови перед тими людьми, які   підтримують  найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.   

 Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток.
             В усьому світі символом миру вважається білий голуб. Це птах всеземної любові та миру.

 

 

         У наш час проблема збереження миру на Землі  все ще не вирішена, тому виховання молоді у цьому напрямку є дуже важливим.  

            З нагоди Міжнародного Дня Миру в центральній районній бібліотеці була  проведена  година миру «За Україну! За мир! За спокій!», метою якої було показати, що Україна відповідно до принципів ООН спрямовує свою зовнішню політику на зміцнення миру і безпеки у світі, дотримуючись принципів міжнародного права. На заході було обговорено важливі питання про те, що мир має надзвичайно важливе значення для всіх жителів планети Земля і людям необхідно докладати всіх зусиль для його встановлення, підтримки і захисту.  

Тетяна Мостова,  завідувачка відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки

Переглядів: 189 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz