ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 08:33

Головна » 2016 » Червень » 23 » Хай вічно горить вогонь пам’яті
10:20
Хай вічно горить вогонь пам’яті
 
Сьогодні ми разом з усім українським народом вшановуємо світлу пам’ять  
мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем 
75 років тому  – 22 червня 1941 року – вона увірвалась в кожну українську домівку,    кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу , яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року № 1245/200,з метою всенародного вшанування пам’яті українців, їх подвигу та жертовності щороку в 
нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
 Центральна районна бібліотека спільно з районним будинком культури, не залишилися осторонь від відзначення пам’ятної  дати в  історії своєї країни. Саме тому, напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в бібліотеці було проведено захід «Не жінки придумали війну». Жінка і війна... Неможливо говорити про це без хвилювання. Мати, любляча дружина, турботлива сестра чи кохана — вона поруч із чоловіками рішуче й відважно стала на захист Батьківщини. Користувачі з великим хвилюванням переглянули відео – портрет жінок на війні .. На заході звучали пісні про війну у виконанні Олександра Опацького та Лариси Голіненко. Також була проведена слайд – бесіда «Війна далека, але пам’ять вічна», яка висвітлює перебіг подій на початку війни. В фойє бібліотеки,  біля виставки «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі», провідним бібліотекарем відділу обслуговування  Світланою Ісаєвою проведена історична лоція «Ще спала затуманена земля, а небо вже здригалося у злобі». 
 
 На закінчення заходу присутні приєдналися до Всеукраїнської акції «Хвилина мовчання».
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наше право гідно й вільно  жити  на своїй Богом даній землі.
Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної
районної бібліотеки
Переглядів: 407 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz