ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 12:01

Головна » 2020 » Липень » 28 » Хрещення України. Крок до самостійної держави
13:11
Хрещення України. Крок до самостійної держави
 
 
День хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня – у день пам'яті Святого князя Володимира.
Для українців це свято символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це – символ неподільності Українського народу і його єдності навколо ідеї сильної держави і віри, символ соборності усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва, єдності нашого державного і духовного начала.
Запровадження християнства сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам'яток літератури. Під його впливом розвивалися живопис, кам'яна архітектура, музичне мистецтво, розширювалися і зміцнювалися культурні зв'язки з Візантією, Болгарією та країнами Західної Європи.
Отже, прийняття християнства на Русі – акт надзвичайно великої ваги, найголовніше досягнення Володимира Великого.
Важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для розвитку Української держави. Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була однією з найбільш потужних, великих і розвинених цивілізаційних складових Європи у Х столітті.
Сьогодні це свято об’єднує нас навколо справжньої духовної радості та національної  ідеї. Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії. Це свято, яке духовно об´єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі.
             До дня Хрещення Київської Русі працівники центральної районної бібліотеки провели історичний  годину «Хрещення Русі: відгомін далеких подій».
 
 
 
 Присутні на заході переглянули в YouTube відеоролики на тему вірувань давніх слов’ян, про часи князівства Володимира та хрещення Русі, віртуально побували у найвідоміших храмах України, зокрема, в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі. Бібліотекарі  зробили екскурс в історію Київської Русі, зазначивши, що перші бібліотеки були при церквах, а в них зберігалися тисячі рукописних  книг.
Вітаємо всіх з державним святом – Днем хрещення Київської Русі та від щирого серця бажаємо, щоб це свято примножувало добробут в кожному домі, давало здоров’я на багато мирних і щасливих років.
            Нехай Господь оберігає нас, наш рідний край та нашу державу!
 
Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 177 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz