ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 03:46

Головна » 2017 » Грудень » 11 » Хто питає, той не блудить…
10:40
Хто питає, той не блудить…
 
 
Ми звикли подорожувати автомобілем, автобусом, залізницею або літаком. Та наші пращури користувалися зовсім іншим транспортом – волами. І вимірювали довжину та відстань не звичними нам кілометрами, метрами чи сантиметрами, а милями, верстами, ліктями, пальцями, дюймами, вершками, долонями чи п’ядями. А орієнтувалися в своїх подорожах не GPS-навігатором, а Чумацьким шляхом.
         Щоб ближче познайомитись із старовинними мірами довжини та відстані, юні читачі районної бібліотеки для дітей, учні 3-Б класу ЗОШ І-ІІІст. ім. Панаса Мирного (класовод Тетяна Войтенко) вирушили в подорож своїм рідним краєм разом з чумаками для знайомства з видатними особистостями та місцями Миргородщини. Для цього вони змайстрували воза, вивчили зоряну карту Чумацького Шляху та озброїлись гаслом «Працюємо активно, рахуємо колективно, задачі, приклади розв’язуємо, логіку, творчість розвиваємо».
 
 
        
В дорозі їх чекало немало пригод і цікавих зустрічей. Подорожні Димов Артем та Радченко Владислав розповіли про чумаків і Чумацький Шлях. На кожному етапі подорожі учнів чекали випробування: виготовити козацький віз, розгадати ребус, виміряти старовинними мірами довжину стрічки, відстань між населеними пунктами: до Трудолюба, де живе коваль Олег Пилипенко, до зоопарку в Попівці, до Опішні, де виготовляють глиняний посуд, до Дібрівки, де жив видатний наїзник Михайло Стасенко та його вихованець кінь Гільдієць, до Великих Сорочинець на ярмарок та до різьбяра Юрій Моха, що проживає в Миргороді.
         І, звичайно ж, як справжні козаки, на всіх привалах мандрівники не сумували, бо відпочинку без пісні і танцю не буває.
 
 
 
 
 
           Алла Савчук, бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 456 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz