ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 12:38

Головна » 2017 » Листопад » 2 » Книга, яку я щойно прочитала
10:56
Книга, яку я щойно прочитала
 
 
3 листопада виповнюється  55 років українській письменниці, поетеси, сценаристці – Ірен Роздобудько.
Її називають однією з найуспішніших українських письменниць, вона – неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова».
Письменниця у своїй творчості ніколи не обмежувалася якимось одним жанром, вона також сміливо експерементує із стилями, темами та героями і вибудовує власну оригінальну манеру.
Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки.
«Мерці» – перший досвід Ірен Роздобудько у жанрі психологічного трилера й перша перемога (друге призове місце в «Коронації слова – 2000»). Далі були: детектив «Пастка для жар-птиці» – отримав премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова  2001» та одна з найвідоміших серед читачів книжок, психологічна драма «Гудзик», що отримала премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова  2005». За книжкою режисер Володимир Тихий зняв однойменний фільм.
Ірен Роздобудько – володарка титулу «Золотий письменник України». Таку назву носить почесна літературна відзнака, якою нагороджують найпопулярніших письменників України.
Нещодавно центральна районна бібліотека отримала цікаву книгу цієї прекрасної сучасної української письменниці  і сьогодні хочу поділитися з вами своїм враженням від прочитаної книги
Роздобудько , Ірен
    «Кіно на папері»: /Ірен Роздобудько. – 3-те вид. – К.: Нора- Друк, 2016. – 288с.
 
 
 
 
Кіно створюється на папері. І ці «папери» мусять бути такими, аби прочитавши їх, режисер зрозумів: це саме те, про що він хотів говорити зі світом! Кінодраматургія – не спосіб самореалізації, а досить чітка наука, зі своїми законами. Які вони? Як зробити аби ваш сценарій продюсери прочитали в першу чергу?..
 В другій частині збірки – літературний синопсис сценарію «Садок вишневий…», котрий був створений в 2008 році, отримав спеціальну відзнаку Всеукраїнського конкурсу «Коронація Слова» в 2011-у і… зі значними змінами став стрічкою «Поводир» режисера Олеся Саніна у 2013 році.
 «Я повернусь!» – сценарій, створений для відомого режисера і актора Ахтема Сейтаблаєва задовго до анексії Криму. В ньому – епічна історія кримськотатарської дівчини від 1930-х до середини 80-х років. Героїня, всупереч випробуванням долі, все життя мріяла повернутися до рідного Криму. І повернулась. Адже те, про що мрієш – збувається, якщо ти вмієш за це боротися.
Думаймо разом!» – запрошує читача у своїх романах письменниця.
Про народження і смерть. Про любов і зраду. Про своє призначення, про пошуки «світла в кінці тунелю» . Зрештою, про те, для чого ми народилися й живемо на цій землі.
 
 
 
 
В фондах  центральної районної  бібліотеки є багато творів письменниці, прочитавши їх ви отримаєте справжнє  задоволення від гортання паперової книги.
 
Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування  Миргородської центр
Переглядів: 414 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz