ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 01:23

Головна » 2019 » Березень » 22 » Книга, яку я щойно прочитала
13:58
Книга, яку я щойно прочитала
 
Читання книг – це завжди цікаве і захоплююче заняття!
Читати книги, які тільки надійшли до бібліотеки – вдвічі приємно.
Пропонуємо вам одну з кращих книг, що надійшли до фондів Миргородської ЦРБ.
 
   
 
Лис, В.
 «Стара холера»:роман /Володимир Лис. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 272 с.
 
Володимир Лис – відомий український прозаїк, відзначений багатьма нагородами, журналіст і автор драматичних творів. Нещодавня успішна екранізація епохального історичного роману Володимира Лиса «Століття Якова» додала автору популярності. Його твори це оспіваний народний епос, краса української глибинки, а також непересічні долі героїв. Творами Лиса буквально зачитуються всі покоління, бо письменник до кожного читацького серця зумів підібрати ключик.
«Стара холера» - новий роман автора, котрий з перших сторінок захоплює у міцні тенета сюжетних перипетій. І хоча історія про нерозділене кохання стара як світ, Володимир Лис має що сказати. Твір розшаровується на два паралельні сюжети. Дія першого відбувається на Волині в селі зі смішною назвою Тупталами. Колись дуже давно Адам Тихіський покохав Катерину, котра вийшла заміж за іншого і все життя мешкала по сусідству з Адамом, кожного дня натрапляючи йому на очі. А він весь вік жив відлюдьком і цурався інших жінок. А красуня Єва, або як її величали в селі «Червона Ружа», теж була закохана в недоступного чоловіка – нареченого сестри Павлини Арсена. Так і засиділася в дівках до семидесяти років. Отож обоє, і Адам і Єва, зазнали нерозділеного кохання у молодості. Але «друзяки» Адама постановили собі їх звести. Й дарма, що майбутнім нареченим перевалило за сьомий десяток. Що з цього вийшло? Читайте.
Паралельно «осіннім амурним» справам майже біблійних Адама і Єви тече друга ріка сюжету. Осиротіла онучка Павлини (куди та ще в молодості утекла від минулого) Ліза мешкає у Києві. Живе не розкошує, працює продавчинею квітів на ринку. Її коханий Степан теж зірок із неба не хватає – вчитель початкових класів в приміському селі. Так би й існували б собі тихесенько, аби не з’явився на їхньому шляху мільйонер мажор Макс. Чи вистоїть їх кохання перед спокусами багатого життя, котре може запропонувати Лізі Макс? В яку історію утраплять Ліза й Степан, й чи вдасться з неї вибратись? Й коли врешті решт перетнуться шляхи двох сюжетних рік?
Роман «Стара холера» про два боки кохання, про витримку, вірність й здатність опиратись обставинам, про боротьбу за нього й з  ним. Володимир Лис у притаманній йому манері показує мінливість людських доль і те, як герої здатні посперечатися з долею. Його герої самі торують свої шляхи. Дуже цікавий роман. Рекомендую! 
 
 Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 281 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz