ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:23

Головна » 2016 » Червень » 29 » Конституція – джерело державності
16:09
Конституція – джерело державності
 
Джерелом права будь-якої держави є Конституція. Її ще називають Основним законом, який закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства.
28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
            З нагоди 20-ї річниці Конституції України та інформаційно-просвітницьких і патріотично-виховних заходів в центральній районній бібліотеці провели тематичну бесіду «Україна: бачити серцем». Бібліотекарі ознайомили читачів з історичними передумовами прийняття Основного закону України. Відвідувачі мали змогу прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції, та поділитися своїми поглядами на сучасну політичну і економічну  ситуацію в Україні.  В читальній залі організовано книжкову виставку «Конституцію вчити. За законами жити». Представлена література на виставці надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну суверенну і незалежну державу, а також знайти відповідь на питання якою є історія української конституції, хто з відомих українців були її авторами і за яких суверенно-політичних умов прийнято чинну Конституцію України. Бібліограф І категорії Маргарита Каймакова провела бліц - турнір «Ти і закон» перевіривши, як користувачі бібліотеки знають свої права, і які у них обов’язки На закінчення заходу присутні разом з ведучими поринули в експрес-подорож «Україна унікальна, Україна незвичайна» та переглянули фільм  «Моя Україна».
Працівники Миргородської центральної бібліотеки  від щирого серця зичать всім міцного здоров'я, бадьорості духу та впевненості у безхмарне конституційне майбутнє України. Нехай мир і взаєморозуміння в країні сприяють подальшій її розбудові та приносять достаток кожній сім’ї. Зі святом Вас, – Днем Конституції України!

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної
районної бібліотеки

Переглядів: 352 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz