ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:13

Головна » 2017 » Березень » 30 » Краєзнавчій роботі – новий підхід
13:36
Краєзнавчій роботі – новий підхід
 
    Сьогодні спостерігається неухильне зростання інтересу до краєзнавчої діяльності, одного із дієвих засобів патріотичного виховання населення. Адже не можна пізнати історію своєї держави, не знаючи минулого і сьогодення своєї малої батьківщини, землі, де народився і виріс. Проте час невпинно йде вперед, потребуючи постійного удосконалення краєзнавчої діяльності, яка стала одним із пріоритетів публічних бібліотек.
  Саме тому чергове навчання бібліотечних працівників Миргородської централізованої бібліотечної системи, семінар-тренінг був присвячений темі «Краєзнавча робота бібліотек: традиції та новації».
Відкрила його начальник відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Наталія Халдай. 
 
У своєму виступі вона наголосила на тому, що саме  систематична робота зі збирання і збереження інформації про рідний край сприятиме перетворенню бібліотек на дієві краєзнавчі центри територіальних громад. А директор Миргородської централізованої бібліотечної системи Ніна Бер’якіна акцентувала увагу присутніх на необхідності застосування у краєзнавчої діяльності книгозбірень нових інформаційних технологій. 
 
 
 
З інноваційними формами роботи у методичній панорамі «Краєзнавча робота бібліотек: цікаво і креативно» ознайомила присутніх провідний методист центральної районної бібліотеки Валентина Оврах.
 
 Протягом  минулого року бібліотеки системи запровадили чимало ефективних форм краєзнавчої роботи. Саме про них йшла мова у виступі  заступника директора централізованої бібліотечної системи Валентини Зінченко.
 
 
 
 
 
А ще бібліотеки системи були активними учасниками обласних краєзнавчих конкурсів «Полтавським краєм – на вітрилах часу» та «Мандруємо Полтавщиною – відвідуємо бібліотеки». Присутні на семінарі мали змогу переглянути представлені на них презентації та відеоролики, а також висловити про них власну думку.
 Жваво і продуктивно пройшла творча дискусія «Краєзнавство: як зацікавити користувача?». Найбільшу цікавість у присутніх викликали виступи працівників Хомутецької, В.Обухівської і Єрківської сільських бібліотек Людмили Бабич, Валентини Ємець та Людмили Роменської, які поділилися власним досвідом використання періодичних видань у вивченні історії краю, участі у пошуковій роботі, проведення ефективних форм краєзнавства.
 
 
 
Корисним та повчальним було і практичне завдання, у ході якого бібліотечні працівники розробили анкету «Молодь і краєзнавча книга».
 
 
 
На семінарі були також розглянуті проблеми краєзнавчої діяльності бібліотек, проте  переконані, що творчі і віддані своїй справі бібліотекарі нашої системи зроблять все належне для того, щоб виховати у користувачів любов і дбайливе ставлення до свого краю.
 
           
 
Валентина Оврах, провідний методист центральної районної бібліотеки
Переглядів: 346 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz