ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 19:27

Головна » 2019 » Жовтень » 8 » Кредо життя юриста: Юридична честь!
12:58
Кредо життя юриста: Юридична честь!

 


Сьогодні, 8 жовтня, відзначається професійне свято День юриста в Україні.
          Це свято, яке об’єднує юристів різних сфер діяльності. Їхня професія підпорядкована гаслу «Знати право, служити праву, захищати право». Тому не випадково, саме сьогодні і зібралися на святкові урочистості у читальній залі центральної районної бібліотеки працівники відділу культури і архіву Миргородської РДА та працівники Миргородської централізованої бібліотечної системи, щоб привітати своїх юристів за професією та юристконсульта    районного будинку культури  Ірину Тимошенко.


 На початку урочистостей директор Миргородської ЦБС Ніна Бер’якіна познайомила присутніх з історією виникнення свята. До речі, дата Дня юриста України обрано не випадково. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів «Руська правда», що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.


Для нашого суспільства, як і для населення будь-якої іншої країни, професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців. Продовжила привітання начальник відділу культури і архіву Миргородської РДА Наталія Халдай, яка сказала, що забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль та ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи. Саме такою ерудицією в правових питаннях і володіє наш юристконсульт  Ірина Тимошенко.


Наталія Василівна привітала її зі святом та вручила Почесну Грамоту Миргородської районної адміністрації та Миргородської районної ради. Працівники Миргородської ЦБС теж приєдналися до привітань.


А з нагоди Дня юриста юнацький абонемент відділу обслуговування ЦРБ підготував книжкову виставку «Служіння праву – це служіння справедливості», яка містить відповідне законодавство України, літературу про різні грані юридичної професії, аналітичні матеріали про реформування судових та правоохоронних органів тощо.  

 А провідний бібліотекар відділу обслуговування Людмила Ігольніцина цього дня провела  для користувачів бібліотеки бесіду – пораду «Закони нашого часу».

Працівники відділу культури та бібліотеки щиро вітають всіх правознавців із професійним святом - Днем юриста України.
Велика честь і величезна відповідальність - бути юристом. Адже забезпечення прав та свобод кожного громадянина, розбудова правового суспільства залежать саме від вас – людей Закону.
Щиро бажаємо  вам професійних успіхів, міцного здоров'я, благополуччя та удачі!
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської ЦБС

 

Переглядів: 287 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz