ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 10:49

Головна » 2017 » Вересень » 22 » Літературне знайомство з творами Олеся Донченка
09:59
Літературне знайомство з творами Олеся Донченка
 
 
 
Одним із заспівувачів української літератури для дітей та юнацтва, знавцем її специфічних художніх «секретів», пов’язаних з особливостями читацького сприймання, характерного для юного віку є Олесь Васильович Донченко. З нагоди відзначення 115-річниці від дня народження письменника-краянина працівники Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Миргородським районним історико-краєзнавчим музеєм, Великосорочинською ЗОШ І-ІІІ ступенів 21 вересня 2017 року провели літературну годину «І досі горить свіча його слави».
 
            Захід відбувся у приміщенні школи, де до уваги учнів було організовано відкритий перегляд літератури «Олесь Донченко – поет, прозаїк, казкар».
Старший науковий співробітник Миргородського районного історико-краєзнавчого музею Олена Дерев’янко розповідала присутнім про те, як жив Олесь Донченко і як писав, як формувався його характер і світогляд, як став письменником і працював над своїми творами.
 
 
 
 
 
             Школярі більш детально ознайомилися з творами, які становлять вершину творчості письменника, повістями «Школа над морем» і «Лісничиха», а також романом «Золота медаль».
Провідний бібліотекар районної бібліотеки Світлана Ісаєва повідомила, в яких виданнях можна знайти інформацію про життя і діяльність Олеся Васильовича
 
 
Яскравості, емоційності літературній годині надало використання мультимедійного обладнання, яким опікувалася провідний  методист ЦРБ Наталя Попович.
 
 
 
 
Інтерес до кращих творів письменника не згасає й сьогодні, це свідчить  про те, що Олесь Донченко знайшов ключ до сердець своїх юних співрозмовників. Його книги допомагали і допомагають нині відкривати світ, обирати життєві шляхи, пізнавати себе і інших, учитися добра і краси, щоб жити за законами людяності. Отже, запрошую всіх: відвідуйте бібліотеки району, читайте твори українського художника слова, славетного земляка Олеся Васильовича Донченка.
 
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ      
Переглядів: 551 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz