ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 01:24

Головна » 2014 » Серпень » 26 » Любій малечі про Великого Тараса
15:26
Любій малечі про Великого Тараса

 

 
 
 
 
            Протягом багатьох років життя і творчість Тараса Шевченка є невичерпним джерелом натхнення для всіх митців, зокрема, і майстрів художнього пера. З’являються все нові і нові твори, які втілюють ідеї та образ геніального Кобзаря. Зокрема, чудову повість-казку «Тарасове перо» написав український дитячий письменник  Євген Білоусов. Недарма 2005 року саме за цей твір автор був удостоєний Державної премії імені Лесі Українки.
            Цього року ця книга - ювіляр, адже виповнюється 10 років від дня її написання. З метою привернення уваги юних користувачів до цієї повісті-казки у Єрківській сільській бібліотеці були проведені голосні читання для маленьких користувачів.
            Діти сприйняли їх з великою цікавістю, адже автор з метою підсилення інтересу до розповіді про дитинство і юність Тараса ввів до твору казкових персонажів Чарівне Перо та Чорну Хмару, які завжди крокують поруч з Тарасиком.
            Чарівне Перо завжди дає слушні поради та допомагає хлопчикові у скрутні хвилини. А коли трапляється якесь лихо, відразу з’являється  Чорна Хмара. Цей негативний персонаж товаришує з тими, хто злий і жорстокий, і намагається робити усілякі капості. Проте Тарасику завдяки Чарівному  Перу завжди вдається вийти зі скрутних ситуацій.
            У ході голосних читань по книзі «Золоте Перо» діти відкрили для себе немало нового з життя юного Кобзаря. Це допомогло їм дати вірні відповіді на запитання вікторини. А самими активними були Шульга Аліна, Роменський Олег, Бережненко Ваня, Супрун Ваня, Дерюга Яна, Коваленко Андрій та Геращенко Саша.
 
            Тож усім юним жителям нашого краю раджу прочитати повість-казку Євгена Білоусова «Тарасове перо» і більше дізнатися про дитинство та юність нашого Кобзаря.
 
 
Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 458 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz