ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 10:49

Головна » 2014 » Вересень » 23 » МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ В БІБЛІОТЕЦІ
16:01
МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ В БІБЛІОТЕЦІ

 

 
 
 

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

 

             Згідно з Указом Президента України № 471/ 98 від 14. 05. 1998 р., приходить до нас, бібліотекарів, професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек, відзначення якого свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства. З давніх часів бібліотеки були храмами книги, острівцями духовності й культури, збирачами історичної і культурної спадщини, а їх працівники - лікарями людських душ.
Сьогодні бібліотеки перестали бути просто книгозбірнями,тепер це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток культури суспільства. Книги ніколи не втратять своєї значущості, адже жодна електронна книга не передасть живих вражень від тримання книги у руках. Тому зараз перед нами стоїть   нове завдання  -  активізація інформаційної діяльності з використанням нових бібліотечних технологій.     І бібліотекарі Миргородської централізованої бібліотечної системи не стоять на місці: вони оволоділи комп'ютерною грамотністю, пошуком в Інтернеті, створенням мультимедійних презентацій. Спеціалісти своєї справи завідуюча відділои обслуговування Тетяна Мостова, провідні бібліотекарі Людмила Ігольніцина , Світлана Ісаєва, Юлія Кондратенко  допомагають своїм читачам поринути у світ невідомого та цікавого, допомагають бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Провідний бібліотекар Ольга Солоха  і провідний методист Валентина Оврах відкривають  шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань.  Люди із задоволенням приходять до нашої бібліотеки не тільки через  наявність Wi-Fi та наявність новітніх технологій.  Останнім часом активно поширюється буккросинг – обмін книгами, коли одна людина залишає прочитану нею книгу у спеціальному місці для того, щоб хтось інший міг взяти цю книгу та прочитати.  Великою популярністю користується  полиця для буккросингу в відділі обслуговуванні нашої бібліотеки. А які привітні, уважні до кожного читача, кваліфіковані, оптимістичні, приємні ,справжні фахівці своєї справи працівники районної бібліотеки для дітей Валентина Зінченко , Зоя Єщенко, Катерина  Яневич та Олеся Яшонкова. Дуже важливо, що бібліотеки, які обслуговують дітей Миргородщини, позиціонують себе як інформаційні культурно-інтелектуальні, дозвіллєві та соціально-культурні установи, діяльність яких у всіх на слуху, на виду. «Процвітаюча бібліотека сьогодні – процвітаюча держава завтра…» Такі реалії життя сучасного цивілізованого суспільства.
Є місце , де, здається , завмирає сам час , і все дихає спокоєм і умиротворенням – це бібліотека , колосальне джерело знань . Тут , з висоти стелажів , дивляться на нас мудрі і надзвичайно захоплюючі книги . Я дуже люблю бібліотеку, особливу сільську бібліотеку, з її неповторно спокійною обстановкою , цю тиху напівтемряву і шелест сторінок. Саме сільська бібліотека  завжди асоціювалося у мене не тільки з наукою і навчанням , але ще й розвагою , адже немає більш вірного і надійного супутника в житті , ніж хороша книга , що збагачує кругозір і дозволяє більш глибоко відчувати цей світ.А допомагають збагатити кругозір своїм користувачам завідуюча Великосорочинською бібліотекою Валентина Дерев’янко, бібліотекар Бакумівської бібліотеки Тетяна Зубченко,бібліотекар Гасенківської сільської бібліотеки  Людмила Ляш. Безмежно віддані своїй справі Марія Сухар з Гаркушинець, Світлана Челембієнко з Черкащан, Людмила Бабич з Хомутця, Людмила Роменська з Єрок, Надія Глушко з Кибинець, Валентина Кузнєцова з Дібрівки, Валентина Окружко з Остапівки., Тетяна Лень з Клюшниківки, Наталя Дорогопулько з Слобідки. Великим авторитетом та повагою серед жителів Великого Байраку користується ветеран бібліотечної справи Микола Юхимович Кузьменко.
 
 Сьогодні, говорячи про бібліотечних фахівців, хочу сказати слова вдячності нашим ветеранам бібліотечної справи, чий досвід і знання дають нам натхнення, хто навчив нас любити та обожнювати свою професію. Це Марія Феофанівна Соснова,Алла Степанівна Бражник, Катерина Василівна Одай, Галина Федорівна Юдченко, Лідія Петрівна Пустовіт, Ольга Федорівна Строкова, Марія Петрівна Шумейко, Галина Дем'янівна Ніколаєнко, Ольга Олексіївна Кириченко, Ольга Іванівна Бабич.
Впродовж багатовікової історії становлення і розвитку суспільства, бібліотека була і є невід’ємною складовою частиною, берегинею людського знання, фундаментом самоосвіти. Не одне покоління мешканців нашого району  здобувало знання та отримувало інформацію  саме в  її стінах.     
Бібліотека – це книжковий храм, джерело ідей і скарбниця думок, які прокладають стежку в майбутнє. Це храм збереження часу та історії. Тож відвідуйте бібліотеки, збагачуйтесь там мудрістю і досвідом, отримуйте нові знання та цікаву корисну інформацію! І не лише у свята, а й у будні! А я вітаю всіх шанувальників її Величності Книги з Всеукраїнським днем бібліотек, що відмічається 30 вересня.  Нехай спілкування з книгою в стінах бібліотеки завжди залишається для вас святом, адже саме вона є невичерпним джерелом натхнення, розвитку  та ідей!  Нехай любов до бібліотеки завжди залишається для вас провідною зорею на  шляху до знань!  Бажаємо вам миру, любові, натхнення на читання гарної літератури та поваги до праці бібліотекарів!
А Вам, шановні працівники бібліотек, я зичу доброго здоров’я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів для блага нашої  Української держави.
 
Ніна Бер’якіна , Директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 549 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz