ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 09:00

Головна » 2017 » Березень » 2 » Майстриня канзаші
14:21
Майстриня канзаші
 
                   
 
             Японському мистецтву цумамі – канзаші близько чотирьохсот років. Завдяки своїй неповторності відроджене ремесло стає популярним серед рукодільниць різних країн. Його зростаюча популярність пояснюється дивовижним поєднанням нехитрої техніки і приголомшливого результату.
            Якщо в традиційному орігамі використовують папір, то для цумамі - канзаші – тканину, а в класичному виконанні – натуральний шовк. В основі його техніки виконання – складання прямокутних шматочків тканини у формі довгастих, округлих або гострих пелюсток. Саме з таких пелюсток складаються настільки вишукані і різноманітні прикраси, якими дивують майстрині. Найдивовижніше, що в основі всієї цієї краси лежить один єдиний прийом – згортання, що в перекладі з японської мови означає слово цумамі. Це японське рукоділля вирізняє неймовірна легкість виготовлення виробів, адже воно не потребує спеціальних пристроїв, лише спритність рук і фантазію майстрині. Головне – творчий підхід до процесу і чудовий результат гарантований.
Високого рівня майстерності у цій техніці вже досягла юна користувачка Комишнянської селищної бібліотеки Альона Косинська.
 
 
 
 Не можна без подиву спостерігати, як в її умілих руках звичайні стрічки перетворюються у дивовижної краси квіти. Чимало виробів юної майстрині представлені у бібліотеці на виставці-хобі дитячих творчих робіт «Завжди знайдеться діло для рученят умілих». Вони милують око кожного, хто завітає до бібліотеки. У народі говорять: «Талановита людина талановита у всьому». Так можна сказати і про нашу Альону. Неодноразово її чудові малюнки експонувалися на районних виставках, організованих у центральній районній бібліотеці у рамках виставкового проекту «Бібліотеки Миргородщини презентують…», а їх авторка була відзначена подяками. Дівчина є також активною учасницею гуртка соломоплетіння «Житечко»  і має неабиякі успіхи у цьому ремеслі.
Альона  - не лише творча, а й надзвичайно ініціативна дівчина, яка є активною учасницею різноманітних конкурсів. Цього року вона вирішила взяти участь в обласному конкурсі молодіжної творчості «Наша спадщина» у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді», і її творча робота буде виготовлена у техніці цумамі-канзаші.
Тож побажаємо нашій талановитій землячці нових творчих успіхів, здобутків і перемог.
           
 
Софія Шелевейстро, бібліотекар Комишнянської селищної бібліотеки
Переглядів: 332 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz