ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 10:45

Головна » 2019 » Грудень » 16 » Медіаграмотність як навичка здорового споживання інформації
10:22
Медіаграмотність як навичка здорового споживання інформації
 
 
 
14 грудня 2019 р., суботній похмурий день, але непогода не стала перешкодою для проведення воркшопу для молоді на тему «Будь в тренді – стань медіаграмотним!». Він відбувся в рамках проекту «Підвищення рівня медіаграмотності в Полтавській та Луганській області», який впроваджується Полтавською філією Суспільної служби України за підтримки Медійної програми в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)  і виконується міжнародною організацією Internews.
 
 
 
         Воркшоп провела провідний бібліотекар Миргородської центральної районної бібліотеки Людмила Ігольніцина, яка стала медіаволонтеркою, пройшовши навчання у триденній медіашколі у Полтаві. Вона докладно пояснила, що таке медіаграмотність, як правильно сприймати інформацію і вільно орієнтуватися в сучасному медіапросторі.
         Під час проведення гри «Знайомство» молоді люди представили свої найкращі якості та захоплення. Це ініціативні, ерудовані юнаки та дівчата, які полюбляють читати, прагнуть отримувати нові знання, грають у футбол та займаються танцями.
 
 
 
         Молодь активно й охоче брала участь в іграх, обговореннях, дискусіях. Серед найпопулярніших медіа, якими користуються практично всі учасники воркшопу, було названо «Facebook», «Instagram», «Telegram» . 
 
 
 
 
 
Людмила Ігольніцина наголосила на тому, що в соціальних мережах інформація поширюється миттєво й, на жаль, вона не завжди є достовірною. Присутні мали можливість переконатися в цьому, переглянувши низку прикладів на екрані. Аби не «потрапити на гачок» фальшивих новин, їх необхідно усвідомлено оцінювати, належно аналізувати.
 
         Наприкінці заходу молодіжна аудиторія поділилася своїми враженнями. Їй сподобалися вправи та відеоматеріали воркшопу, які озброїли навичками здорового споживання інформації та медіаконтенту.    
 
 
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 232 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz