ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 05:27

Головна » 2020 » Лютий » 28 » Мінцифра запустила онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»
12:58
Мінцифра запустила онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»
 
 
Зроблено ще один важливий крок — крок до подолання цифрової нерівності в Україні. Необхідні цифрові навички мають бути доступні всім. Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив: «Зараз у програмі Уряду зазначена амбітна мета — навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки. Причому, 70% має бути віком від 30 до 60+ років. Мета абсолютно реалістична — у нас вже підготовлено конкретний план дій, як цього досягти. Ми створюємо онлайн-платформу з п’ятьма різними категоріями курсів. Всі вони будуть абсолютно безкоштовні та доступні для кожного. Окрім цього, ми налагоджуємо співпрацю з ЦНАПами, бібліотеками, приватним сектором, школами та університетами. Плануємо створення власної мережі офлайн-хабів, щоб охопити програмою якомога більше людей».
 До проекту долучилися бібліотечні працівники Миргородського району. Багато з них  пройшли навчання  в ексклюзивному форматі — освітній серіал. Замість рівнів пройшли  сезони, а замість уроків — освітні серії за участю експертів і селебріті. Амбасадорами цифрової освіти стали  українські зірки: Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна.  На сьогодні для бажаючих навчитись цифровій грамотності доступно 3 серіали,  де можна перевірити свої базові знання. Працівники центральної районної бібліотеки  Ніна Бер’якіна, Тетяна Мостова, Маргарита Каймакова, Людмила  Ігольніцина,  Наталія Семенюта, уже  отримали електронні  сертифікати базового курсу із цифрової грамотності (початковий рівень, середній рівень і просунутий рівень) та сертифікати із курсу для батьків «Безпека дітей в інтернеті», повністю пройшли гостьовий курс «Сматрфон для батьків» від Київстар.
 А зараз  працівники ЦРБ допомагають в навчанні своїм колегам по роботі та користувачам нашої бібліотеки. І, сьогодні, ми вітаємо завідуючу Попівською сільською бібліотекою Любов Демидко, яка перевірила свої базова знання з цифрової грамотності і отримала  сертифікати за початковий, середній та просунутий рівень. Любов Іванівна відтепер  буде надавати консультації тим, хто прагне навчатись цифровій грамотності. Успіхів усім бібліотекарям, які будуть навчатися, щоб охопити програмою якомога більше людей.
 
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської ЦБС
Переглядів: 234 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz