ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 09:11

Головна » 2014 » Квітень » 25 » Миргородськими шляхами Тарасової долі.
16:08
Миргородськими шляхами Тарасової долі.

 

 
 
 
 
Тарас Григорович Шевченко – славний син українського народу, геніальне слово якого і сьогодні живе поміж нами. Адже його творчість – це правда, це істина, що пройшла через горнило століть. Не одне покоління відчуло на собі могутній вплив праведного слова Великого Кобзаря.
А для нас, миргородців, славне ім’я  Шевченка дороге не лише тому, що вийшов він із народу, жив для народу, а ще й тому, що ми ходимо тими стежками, які сходив Тарас під час свого перебування в Миргороді у далекому 1845 році.
Давно це було. Та живі свідки – вулиця, що названа його ім’ям, подвір’я, де стояла хата козака Коробки, в якій зупинявся поет. Ось чому ми вправі вважати Шевченка своїм рідним, незабутньо дорогим.
Щоб більше дізнатися про миргородську сторінку у біографії Кобзаря, завітали учні 6-8 класів Кибинської  ЗОШ І-ІІІ ступенів до сільської бібліотеки на літературне свято «Миргородські шляхи Тарасової долі». Школярі з великою увагою слухали виступ вчителя зарубіжної літератури місцевої школи Короленко С.А., яка детально ознайомила дітей про мету перебування Великого Кобзаря на Миргородщині, про його зв’язки з нашими відомими земляками.
 
Метою огляду літератури «Тарасові твори сяють як зорі», який провела  завідуюча сільською бібліотекою Глушко Н.І., було розкрити багатогранний літературний талант Т.Шевченка та привернути увагу юних користувачів до творчості Великого Кобзаря.
Ще одним переконливим свідченням того, що його поезія  близька і цікава не лише дорослим, а й дітям, стали його вірші, які пролунали на заході у виконані учасників заходу: Безлюдько Діани,
Кайдаса Анатолія та Ребрика Сергія.
 
Школярі подарували бібліотеці свої творчі роботи – ілюстрації до творів Т.Шевченка, які будуть представлені до уваги користувачів бібліотеки на виставці малюнків  «Я малюю «Кобзаря».
 
 
 
    Надія Глушко, завідуюча Кибинською сільською бібліотекою 
Переглядів: 406 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz