ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:43

Головна » 2017 » Квітень » 6 » Найцінніший скарб людини – це здоров’я.
11:50
Найцінніший скарб людини – це здоров’я.
                                 
            Усім відомо, що здоров'я — найголовніше багатство людини, адже лише здорова людина може почуватися веселою, щасливою, та повною сил і енергії. Найбільше прислів'їв складається в українській мові саме про здоров'я. "Без здоров'я нема щастя", "Здоров'я не купиш", "Гроші загубив — нічого не загубив, здоров'я загубив — усе загубив". Наталка Поклад написала чудовий вірш « На зарядку», Надія Красоткіна « На здоров’я». Так,  для людини дуже важливо мати міцне здоров'я. Тільки здорова людина може повноцінно працювати і повноцінно відпочивати. Лише здорова людина може здобути освіту, опанувати цікаву професію, Тільки здорова, всебічно розвинена, освічена людина здатна керувати своєю долею та впливати на розвиток своєї країни, саме тому, формуванню здоров'я потрібно приділяти багато уваги з самого початку життя. Яким буде здоров'я, а потім усе життя, залежить від нас самих.  Кожна людина сама обирає, яким спортом їй займатися, які страви вживати, які звички мати.
Кожен обов'язково має пам'ятати, що його здоров'я — це здоров'я усієї його родини. Неможливо виростити здорову дитину у тій родині, де батьки не приділяють достатньо уваги здоровому способу життя. Спосіб життя є найважливішою умовою формування здоров'я тому, що поняття "здоров'я" не обмежується лише відсутністю хвороб. Здоровою можна назвати людину, яка правильно харчується, активно рухається, доглядає за своїм тілом, не має шкідливих звичок
            Здоров’я  не дається людині від народження, воно формується протягом життя, особливо активно — у дитинстві. Головна роль у формуванні здорового способу життя, надбання корисних звичок, повноцінному розвитку дитини належить батькам. Лише тоді, коли усі члени родини одностайні у дотриманні здорового способу життя, можна говорити про формування та виховання здорової дитини. 
            7 квітня вся Україна відзначає Всесвітній день здоров’я. В зв’язку з цією датою Біликівська сільська бібліотека провела для дошкільного підрозділу « Пролісок» годину здоров’я « Здоров’я мати – вік біди не знати».  Малеча прослухала прислів’я – перлинки народної мудрості « Немає щастя без здоров’я», запам’ятали поради про здоров’я, зіграли в гру « Рима», розгадували загадки  про предмети особистої гігієни, та провели фізкульт – хвилинку « Щоб було усе в порядку вранці робимо зарядку». 
 
 А як приємно та вдвічі корисніше робити зарядку під музичний супровід керівника музичного Клименко Ольги На фізкульт - хвилинці діти виконували фізичні вправи.
 
 
 
 Діти завжди під пильним  наглядом всього виховательського колективу  які  слідкують за їхнім здоров’ям це вихователі: Стадніченко Олена, Додух Любов, Корнієнко Олеся, Рудченко Віта, та помічники вихователя  Герасименко Катерина та  Масоха Олена. Та щоб ніколи не сталося біди біля них завжди сестра медична Продьма Яна. А для того щоб здоров’я було гарним  корисне харчування готує для них Герасименко Лариса.
  А користувачі Біликівської бібліотеки мали змогу  переглянути нашу книжкову виставку  «Здоров`я людини – найвища особиста та суспільна цінність».
 
 
 
 Ознайомившись з представленими на виставці книгами, ви дізнаєтесь, що приносить найбільшу шкоду нашому здоров`ю та руйнує нас, і що треба робити, щоб зберегти і зміцнити своє здоров`я. А головне – ви зрозумієте, яку величезну цінність має для нас здоров`я, а також те, що воно залежить тільки від нас самих, від правильності нашого вибору та поведінки!". Можна впевнено сказати,  що здоров’я нашого підростаючого покоління,  здоров’я кожної окремої дитини, це здоров'я нашого села.
            Правда, здоров’я – всьому голова. Коли людина здорова, то вона дужа, весела, красива, сильна, витривала, смілива, тому що вона себе прекрасно почуває і може наполегливо працювати, навчатись, може робити те, що їй до душі, займатись улюбленою справою. А коли щось болить, то сили немає, радості також, бо всі думки про одне – позбутись болю. Отже, бажаю всім доброго  здоров’я! Будете здорові – будете щасливі й радісні.
 
Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 663 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz