ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 21:56

Головна » 2020 » Березень » 3 » Навчатися , щоб навчати
15:57
Навчатися , щоб навчати
 
 
 
«Вік живи – вік учись» - говорить українська народна мудрість. Це, дійсно, так. Адже світ навколо постійно змінюється. Аби йти в ногу з часом, ми теж маємо змінюватися, удосконалюватися. Збільшувати багаж знань, застосовувати плоди людського прогресу. Тому фахівці бібліотеки, в першу чергу, самі здобувають актуальні , необхідні знання та навички, а потім поширюватимуть їх серед своїх користувачів, жителів місцевих громад.
З цією метою, працівники центральної районної бібліотеки започаткували з лютого 2020 року проект «Навчатися, щоб навчати». Мета проекту: підвищити імідж бібліотек Миргородського району серед місцевих громад, як центрів інформації, освіти, самоосвіти та навчання  . Адже імідж кожної бібліотеки створюється її кадрами, головними якостями яких повинні бути не тільки професіоналізм та інтелект, але й креативність, працездатність, винахідливість, невпинний пошук нових ідей. Від  їх життєвої та професійної  позиції напряму залежить успіх та престиж бібліотеки.
 
 
 
 
В рамках цього проекту, сьогодні 3 березня , в приміщенні центральної бібліотеки  було проведено творчу лабораторію – практикум на тему «Бібліотворчість: захоплюйся й твори», де присутні познайомилися  з творчим проектом «Навчаємось, щоб навчати».
 
 
 
На початку практикуму працівники бібліотек поділилися досвідом по проведенню навчань з цифрової грамотності, розповіли як самі проходили навчання та отримали електронні сертифікати. Працівники бібліотек докладають всіх зусиль, щоб допомогти своїм користувачам у подолання цифрової нерівності в Україні.
 
 
 
А зараз  бібліотечні працівники допомагають в навчанні своїм користувачам, щоб вони мали змогу   перевірити базові знання з цифрової грамотності. Особливо цікавий досвід у цьому напрямку у Біликівській сільській бібліотеці (бібліотекар Наталія Ганженко).
Для бібліотекарів району, методист центральної районної бібліотеки Наталія Семенюта, провела солодкий  майстер – клас  «Букет із конфет».
Перед початком присутні ознайомилися з творчими роботами Наталії «Чарівний світ паперових квітів». 
 
 Недарма було вибрану тематику «Букет із конфет», адже наближається свято коханих, мам, бабусів, свято усіх жінок України , і чимало людей замислилось про подарунок до свята. Приємно подарувати близькій людині цікаву річ, створену власними руками. Тому, Наталія Семенюта  провела для працівників бібліотек  майстер-клас по створенню квітів  із цукерок. Такі тематичні букети набувають популярності серед миргородчан . Кожен учасник став автором солодкого сувеніру, створеного з любов'ю для своїх близьких.
 
 
 
 Всі знають, що для жінок немає кращого подарунка, ніж квіти і цукерки. Бібліотекарі спробували поєднати їх і виготовити гарні квіти з цукерками всередині. Чи не правда, від такого подарунка не відмовиться жодна жінка.. Наші учасники майстер – класу зробили надзвичайно гарні  букети.  Виготовляючи букети, бібліотекарі провели годину взаємних порад по проведенню майстер – класу серед свої користувачів та отримали домашнє завдання : провести  такі майстер – класи серед користувачів своїх бібліотек.
 
 
 
 
            Враження просто неймовірні, поки що незрозуміло, яким буде результат роботи 
 
 
 
Але процес сам приємний і це головне , проте   ми дуже надіємось, що нам вдалося досягнути поставленої мети : ми навчалися, щоб навчати інших.
 
 
 
 
Ніна Бер’якіна , директор Миргородської ЦБС
Переглядів: 207 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz