ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 11:14

Головна » 2015 » Лютий » 11 » НЕ ТУРБУЙСЯ, ЩО РОКІВ БАГАТО - ІНТЕРНЕТ ДЛЯ КОЖНОГО СВЯТО
15:47
НЕ ТУРБУЙСЯ, ЩО РОКІВ БАГАТО - ІНТЕРНЕТ ДЛЯ КОЖНОГО СВЯТО

Комп'ютер і Інтернет у сучасному житті - не розкіш, а необхідність і працівники Миргородської центральної районної бібліотеки розуміють - електронна грамотність є важливою для використання можливостей, що сьогодні пропонує суспільство. Але існують певні категорії громадян, які можуть бути виключені із активного суспільного життя через свою інформаційну та електронну неграмотність. Це, передусім, соціально незахищені верстви населення: пенсіонери, літні люди.

 
 
Тож використовуючи одну з прогресивних форм взаємодії бібліотек з різними структурами та користувачами – соціальне партнерство, бібліотеки спрямовують свою діяльність на вирішення соціально значущих проблем під девізом «Бібліотека – територія чуйності». На початку січня 2015 року центральна районна бібліотека  спільно з громадським об’єднанням «САМОПОМІЧ» організували безкоштовне навчання користуванню персональним комп’ютером. В стінах бібліотеки уже проведено чотири заняття для групи пенсіонерів із 17 осіб. Від громадського об’єднання САМОПОМІЧ заняття  проводить голова Миргородського відділення Слємзін Олександр Анатолійович.
 
 Люди похилого віку здобувають базові навички роботи з комп’ютером, навчаються азам роботи в мережі Інтернет: спілкуванню електронною поштою, у соціальних мережах, на блогах та форумах. Крім того, користувачі опановують програму «Скайп», навчаються друкувати на комп’ютері, знайомляться з сайтами органів влади, проводять дослідження у пошукових системах. Отже, щоб отримати комп'ютерну грамотність, людям похилого віку не обов'язково записуватися на платні курси. 
 
Спеціально для пенсіонерів  Миргородська центральна районна бібліотека надає можливість безкоштовно пройти навчання у книгозбірні навикам роботи з комп’ютерною технікою в «Університеті третього віку», де змістовно проводить заняття  бібліотекар відділу обслуговування Мироненко Юрій Васильович.
 
 Він підкаже все: чому комп’ютерна миша не їсть сала – і як підключити роутер, як побачити веб – камеру онуків, що святкують день народження в Португалії, - і як подати документи для перерахунку пенсії. А якщо відразу не вийде, бібліотекарі Миргородської ЦРБ, підтримають і заспокоять: важко в навчанні – легко в бою. Протягом 2014 року в нашій бібліотеці пройшли навчання 25 курсантів.
 
Ініціатива, що започаткували спеціалісти ЦРБ, покликана розкрити потенціал представників старшого покоління, поліпшити їх психологічний стан, допомогти їм отримати необхідну інформацію, розширити кордони спілкування, реалізувати творчі плани. На сьогоднішній день відбою від бажаючих відвідувати заняття немає, адже це так важливо мати добру та цікаву компанію, проводити час з користю та кожен день відкривати нові можливості! І вік тут ні до чого – головне те, що в людини в душі та на серці! В умовах  економічної кризи це єдиний заклад, який надає цій категорії мешканців міста та району  безкоштовні бібліотечні, інформаційні, дозвільні послуги, допомагає гідно пережити важкі часи, зберегти позитивні емоції, психологічний стан здоров’я, бути на рівних з іншими. Тож, включайте бібліотеку до свого постійного маршруту, а ми чекаємо на Вас  за адресою: вулиця Незалежності, 20/17, щоденно (окрім понеділка) з 9.00 до 18.00.
 

.Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи

Переглядів: 483 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz