ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 18:41

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Ні війні. Нехай панує мир!
08:51
Ні війні. Нехай панує мир!
 
 
         Минуло 70 років, як відгриміли останні бої Другої світової війни. З нагоди відзначення цієї дати Миргородська центральна районна бібліотека спільно з Районним будинком культури за підтримки Миргородської райдержадміністрації 2 вересня 2015 р. провели патріотичний колаж для молоді. Захід відбувся у читальній залі книгозбірні, де увазі користувачів представлено книжкову панораму „Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань”. Її матеріали містять історичні факти, дають можливість юнакам і дівчатам більше дізнатися про війну, про її героїв та їх подвиги.
 
 
 
         Великий інтерес у молодіжної аудиторії викликав відеоролик, в якому висвітлено внесок українців у перемогу над нацизмом. Всіх вразили надзвичайні втрати, які зазнала наша держава під час найжорстокішого конфлікту в історії людства.
 
  Затамувавши подих, старшокласники слухали виступ автора понад ста історичних публікацій, голови Миргородської міської організації ветеранів України Василя Юхимовича Вертелецького. Він розповів про перебіг подій Другої світової війни, про її маловідомі сторінки, зокрема, операцію під кодовою назвою „Френтік”. Василь Юхимович закликав молодих людей подавати йому фото та відомості про ратний подвиг своїх дідів і прадідів. Вони обов’язково ввійдуть до нової книги.  
    
 
         Нікого не залишили байдужими спогади Анастасії Йосипівни Дойнікової, чиє дитинство припало на важкі воєнні роки.
 
 
         Війна не обійшла Україну і в наші дні. І сьогодні лунають вибухи і постріли, ллється кров. Своєю емоційністю і щирістю полонила душі присутніх  розповідь учасника бойових дій у зоні АТО Сергія Белеги. 
 
 
         Яскравим вкрапленням прозвучали пісні у чудовому виконанні солісток РБК Лариси  Голіненко та Юлії Трошиної.  
 
 
 
         У ході сценарію були використані патріотичні вірші учасників районного конкурсу творчих робіт серед молодих користувачів бібліотек Миргородщини „Україна починається з мене”.
         Колаж супроводжувало звукове оформлення, яким майстерно опікувався Олександр Опацький.
 
         Наприкінці заходу, його ведуча, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Людмила Ігольніцина висловила сподівання на те, що, як і 70 років тому, український народ зробить усе можливе й неможливе аби зупинити нинішню війну. Нехай запанує мир і спокій на рідній землі!
 
 
                   Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
                   відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 438 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz