ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 10:04

Головна » 2016 » Листопад » 1 » «Ниточка до ниточки – вишиваю квіточку, вишиваю долю я свою…»
16:53
«Ниточка до ниточки – вишиваю квіточку, вишиваю долю я свою…»
 
 
           
 
Так я назвала виставку вишивок остапівської рукодільниці Наталії Григорівни Сухозад. Її вишукані роботи  стали окрасою сільської бібліотеки і привертають увагу її численних користувачів.
Рукодільниця за своєю природою витончена, уважна, делікатна жінка. Це відчувається у всьому: у поставі, поведінці, стилі одягу, розмові. Наташа зростала у звичайній селянській родині, завжди багато працювала вдома, а пізніше і в колгоспі. Але, попри втому і всілякі негаразди, вона знаходила відраду у вишиванні. А вже коли стала на рушник зі своїм чоловіком Іваном, то мала добрий посаг: вишила аж 16 рушників! Одна за одною з’являлися на світ донечки: Оленка найстарша, потім Світланка та наймолодшенька тендітна Алла. Клопотів вистачало: бавила дітей, доглядала чималеньке господарство. Та, попри все, Наталія Григорівна завжди  знаходила вільну хвилинку для улюбленого заняття.
                        «Як я малим збирався навесні
                        Іти у світ незнаними шляхами,
                        Сорочку мати вишили мені
                        Червоними і чорними нитками...» -
Ці слова з відомої пісні «Два кольори» щемливим болем озиваються в серці Наталії Григорівни. Розлетілися її доньки по світу. Тільки середульша Світлана мешкає з родиною у рідній Остапівці. І Григорівна, як її часто називають односельці, всім вишила і сорочки, і рушники, і молитви-обереги. І не тільки донькам, а й онукам. А їх у Наталії  Григорівни п’ятеро, а є ще найменшенький у родині – правнук Даниїл, синок онучка Жені.
Ранок Наталії Григорівни розпочинається з телефонної розмови з доньками, опісля клопочеться по господарству, а потім розпочинається таїнство: розглядає узори, підбирає нитки… Так і проходить день. В її умілих руках народжуються нові узори. Всі свої переживання, думки і надії позначає майстриня на полотні різнокольоровими нитками. А ввечері поспішає Наталія Григорівна до сільського клубу на репетицію, бо співає у жіночому вокальному ансамблі «Горлиця» сільського будинку культури.
 
І я запитала цю милу, добру жінку: «Скажіть, як Ви все встигаєте? Де черпаєте силу і наснагу?». Вона, посміхаючись, відповіла: «Все своє життя я присвятила дітям, а пісня і вишивання - це відрада мого життя».
 
 
            Валентина Окружко, бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки
Переглядів: 514 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz