ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 12:16

Головна » 2020 » Лютий » 28 » Нові книжки по психології – цікаво, дотепно, актуально!
16:09
Нові книжки по психології – цікаво, дотепно, актуально!
 
 
            А замислювалися ви над тим, чому від спілкування з одною людиною ваш настрій різко покращується, а при спілкуванні з іншою навпаки – погіршується? А знаєте  ви, що один зі способів подолати депресію – це волонтерська діяльність? А як ви думаєте, можливо навчитися керувати своїми емоціями? А що таке емоційна грамотність? Саме на ці багато інших питаннь відповідає відомий психолог, доктор філософії, двічі номінант на Пулітцерівську премію Деніел Гоулман в своєї книзі «Емоційний інтелект». Книжка, яка змінює уявлення про те, що означає бути розумним. Автор про дуже серйозні речі розповідає легко і зрозуміло широкому колу читачів.
Гоулман, Д. Емоційний інтелект / Деніел Гоулман ; пер. з англ.. С.-Л. Гумецької. – Х : Віват, 2019. – 512 с. (Серія «Саморозвіток»).
 І ще одна книга, яка занурює нас в глибини людського мозку, яка має назву « Наш дивакуватий Мозок». ЇЇ автор Дін Бернетт – невролог, доктор наук, викладач в Інституті психологічної медицини та клінічної нейрохірургії Кардіффского університету. Книга написана з гумором. Читати ЇЇ одне задоволення! На різноманітних прикладах, використовуючи дуже яскраві порівняння ,епітети, автор досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку – наприклад, чому ми їмо набагато більше, ніж  нам потрібно? Про примхи нашої пам’яті, про фальшиві спогади або наші фобії, і саме чому ми хочемо боятися? До речі, мені дуже сподобалося, я к автор написав для кого ця книга… «Присвячена всим людям, у яких є мозок. Мати мозок не так просто, як може здаватися. Отже ви заслуговуєте на таку честь» Бернетт, Д. Наш дивакуватий мозок / Дін Бернетт ; пер. з англ.. Ю. Маричева. –Х.: Віват, 2019. – 384 с.
 
Чи замислювалися ви чому діти до нас прив’язуються? І як саме формується ця прив’язаність? Як стати опорою для них і виростити їх упевненими і самодостатніми? Що краще : ранній розвиток чи природне опанування навичок. Дитячий садок чи виховання бабусі? На ці та інші запитання , які хвилюють батьків відповідає, ґрунтуючись на науковій теорії прив’язаності, Людмила Петрановська. Петрановська, Л. Таємна опора: емоційний зв'язок у житті дитини / Людмила Петрановська ; пер. з рос. О. Рибки. – Х. : Віват, 2019. – 224 с. Зі всіма цими книжками ви зможете познайомиться в читальній залі миргородської центральної районної  бібліотеки
 
 
 
Маргарита Каймакова провідний бібліограф ЦРБ.
Переглядів: 182 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz