ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 18:18

Головна » 2015 » Липень » 9 » Ой на Івана, ой на Купала
16:35
Ой на Івана, ой на Купала
 
             
 
         Спека спала полуденна,
         Промінь сонечка погас,
         На купальськії гуляння,
         Ми запрошуємо вас.
       З таких слів розпочалося театралізоване обрядове дійство 6 липня2015 р. на святі Івана Купала в селі Білики. На 8 годину вечора і дорослі і малі йшли на свято,яке підготували працівники будинку культури разом з працівниками сільської бібліотеки..
      Усі гості змогли більше дізнатися про повір’я та звичаї пов’язані зі святом. Також у програмі були й традиційні обрядові дійства - водили хороводи навколо деревця – гільця яке здавна Мареною зветься, дівчата плели вінки з польових квітів.
 
 
      Танцювали у вінках під українські народні пісні,які лунали на все село,скликаючи людей на свято. І ось коли зійшла перша зірка до мікрофонів вийшли Водяник, Лісовик і Русалка у виконанні Рудича Станіслава, Сидорук Артема, Свінціцької Віки ,які привітали селян зі святом Івана Купала.
 
   
   Близько двох годин учасники художньої самодіяльності співали і танцювали під сучасні та купальські пісні. Наші талановиті діти - Герасименко Ангеліна, Швайка Юля, Сінг  Крістіна, Панченко Лена, Маковська Валя, Рябцева Аня, Максименко Адріана, Дахно Віта зачаровували своїм співом присутніх.
 
 
     Дуже сподобався спів молодих учасників Швець Олександри , Клименко Єви,та Ібрагімової Емілії, їх зустрічали щирими оплесками. 
 
 
 
Гарно виступили, з душевними та жартівливими піснями, Швець Ірина, Ібрагімова Ольга, Сидорук Світлана. Всі були задоволені виставою гумористичної сценки «Зірки на сцені», про Проню Прокопівну та Кайдашиху у виконанні Алєксєєвої Надії та Герасименко Катерини. Бурхливими оплесками зустрічали виступ Регеди Наталії, та Оленичь Олександра. Ведучими свята були художній керівник Алєксєєва Надія та бібліотекар Ганженко Наталія.  Музичне оформлення Швець Юрій та Ірина.
            Нехай життя квітує буйним цвітом,
            І день купальський приходить знов і знов,
            А доля хай дарує з кожним роком,
            Міцне здоров’я щастя і любов.
         Такими словами ведучих закінчилося свято. Дітей пригостили солодощами. Присутні дякували за подарований відпочинок.  І ще далеко за північ над селом лунала святкова дискотека.
                                      Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки.
Переглядів: 525 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz