ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:44

Головна » 2014 » Вересень » 24 » Пам'ять потрібна загиблим героям, а повага - живим
10:47
Пам'ять потрібна загиблим героям, а повага - живим

 

 
 

До дня визволення Миргородщини

 
Минають роки, змінюються державні устрої, і навіть саме життя , і лише героїчні подвиги окремих поколінь залишаються жити вічно. 71 рік тому наш народ виявив небачену мужність у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками за свободу Миргородщини як на фронті, так і в тилу ворога.
Напередодні цієї визначної дати в історії нашого краю до сільської бібліотеки завітали учні 8 класу Кибинської ЗОШ разом з організатором позакласної роботи Наріжною Ольгою Павлівною. Тут вони ознайомилися з представленими на книжковій виставці “Щасливий день 43-го ” виданнями та матеріалами з періодичних видань з історії визволення Миргородщини від німецько-фашистських загарбників.
 
З кожним роком все менше залишається серед нас ветеранів тієї страшної війни. В нашому селі  залишився лише один -  Мазур Володимир Якович. Особливу увагу школярів акцентувала завідуюча сільською бібліотекою  на збірці краєзнавчих  нарисів «Війна відгриміла, та пам’ять жива», підготовленій працівниками публічних бібліотек району до 70-річчя визволення нашого краю від німецько-фашистських загарбників. Адже в ній зібрані нариси про наших земляків, долі яких обпалила Велика Вітчизняна війна.
 З великим  інтересом прослухали школярі розповідь бібліотекаря про ветерана нашого села Мазура Володимира Яковича, що теж ввійшла до цієї збірки.  А ще бібліотекар зауважила, що у ній можна знайти також відомості про ще одну нашу односельчанку Ганну Єгорівну Ніколаєнко, яка у роки війни перебувала у рабській неволі у фашистській Німеччині. До речі, вона є однією із довгожительок нашого села, цього року їй виповнився 91 рік.
           З метою вшанування пам’яті полеглих в роки Великої Вітчизняної війни всі учасники заходу відвідали пам’ятник  загиблим воїнам і поклали  квіти. На стелі вони з хвилюванням знаходили прізвища своїх рідних, загиблих в роки війни. Художній керівник СБК Мітіна Карина розповіла дітям про жахіття війни, які довелося пережити нашим односельчанам. Вона наголосила на тому, що Велика Перемога була здобута дорогою ціною, 423 кибинчан не повернулися з фронтів війни.
            Юнаки та дівчата зрозуміли, що тепер, як ніколи, потрібно шанувати пам’ять про тих, хто віддав своє життя за мир на землі.
 
Надія Глушко, завідуюча Кибинською сільською бібліотекою
Переглядів: 476 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz