ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 16:34

Головна » 2017 » Серпень » 31 » Патріотичний настрій молоді
11:41
Патріотичний настрій молоді
 
 
         Зміни політичної ситуації в світі та нашій країні вимагають налагодженої роботи всієї системи патріотичного виховання. Проблема політичного настрою і громадського становлення молодого покоління на сьогоднішній день, одна з актуальних завдань держави, суспільства і освітніх установ нашої країни, в тому числі і бібліотек. Визначити характеристики патріотичного настрою молоді має на меті Всеукраїнське соціологічне дослідження «Патріотичний настрій молоді», організоване у 2017 р. Державною бібліотекою України для юнацтва. Долучилася до нього й Миргородська центральна районна бібліотека.
         Упродовж квітня-червня поточного року здійснювався збір соціологічної інформації шляхом анкетування молодих користувачів книгозбірні. Спочатку для них проводили групові бесіди начальник відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Наталія Василівна Халдай та директор Миргородської ЦБС Ніна Олександрівна Бер’якіна. Бібліограф І категорії ЦРБ, член громадської ради при РДА Маргарита Каймакова надавала юнакам і дівчатам індивідуальні консультації. Потім вони залишалися наодинці з анкетами й давали відверті відповіді на 20 запитань.
Всього в опитуванні взяло участь 100 респондентів. Це молоді люди віком від 14 до 35 років. Їх переважна кількість (67%) визначили патріотизм як  любов до Батьківщини. Справжніми патріотами України молоді люди назвали учасників Майдану, воїнів АТО, волонтерів, паралімпійців. Приємно, що для більшості  респондентів (61%)  дуже важливо знати і вивчати історичне минуле держави.
         В цілому опитування показало достатньо високий рівень патріотизму у молоді, який проявляється у відчутті гордості за свою країну, за її культуру, мистецтво, спортивні досягнення, духовність народу, армію; у надії на краще майбутнє, у знанні історичної спадщини, національної символіки держави.
Важливу роль у формуванні патріотичних настроїв у молодих людей відіграє бібліотека, яка за допомогою книги впливає на розум і душу молодого покоління.
 
 
Працівники відділу обслуговування проводять чимало різноманітних заходів та акцій, пов’язаних з вивченням історії рідного краю, його культури, тобто  прищеплюють любов  до місця, де народився, до своєї Батьківщини.
 
 
 
         Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
           відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 345 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz