ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:45

Головна » 2017 » Травень » 5 » Перегортає пам'ять сторінки
16:02
Перегортає пам'ять сторінки
 
 
 
 
 
 
 
 
Маки червоні знов розцвітають,
Пам’ять дідів бережуть
 І до вогню, що серця зігріває,
Їхні онуки ідуть.
 
 
 
 Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. «Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»
Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша біль, наша гордість. Згадаймо наших дідів, батьків і братів, вічно молодих солдат і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, вклонімося тим, хто поліг смертю хоробрих, тим, чиї серця обпалила Друга світова війна, яка розпочалася 1-го вересня 1939-го року. Вона охопила всю земну кулю і тривала до 2-го вересня 1945-го року. Страшна війна, яка забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе.
8-го травня 1945-го року, близько опівночі, в передмісті Берліна Карлсгорсті, підписали акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Німеччини.
Це була проста демонстрація примирення й пам’яті. Саме тому свято Перемоги в Європі святкується й донині щорічно 8-го травня. З 2015 року Україна приєдналася до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни.
З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні висловлення поваги усім борцям проти нацизму, та увічнення пам’яті про загиблих воїнів в центральній районній бібліотеці спільно з працівниками будинку культури 7 травня проведено патріотично - історичний альманах  «В серцях і пам’яті народній».
 
 
 
 Бібліотекарі відділу обслуговування  розповіли присутнім про страшні сліди війни, про подвиги наших дідів та батьків. З великою шаною  учасники зустрічі говорили про наших земляків, які приймали участь у другій світовій війні. Не оминули спогадами і події, які відбуваються на Сході нашої країни.
 
 
 
Книги – безцінне джерело знань про ті страшні часи, інформації, яку ми залишимо у спадок нащадкам. А щоб знали і пам`ятали сучасники – треба нести ці знання повсякчас. Тому, в  читальній залі до цієї дати організовано відкритий перегляд літератури
 «І стають у пам’яті дороги Ті, що довелося нам пройти». 
 
 
 
 Мета перегляду – ознайомити присутніх  з творами на тему Другої світової війни, зацікавити новими виданнями та маловідомими документами.  На заході звучали пісні воєнних років.
 На закінчення відвідувачі заходу вшанували пам`ять про загиблих воїнів, жертв не однієї війни хвилиною мовчання та, традиційно, запаленою свічкою.
В цей день пам’яті і скорботи ми  ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків, і ми завжди будемо  шанувати  тих, хто пережив страшну війну, в кого й досі болять рани, в  журбі  та  в  молитві  будемо пам’ятати  всіх, хто  не  повернувся з  тієї  проклятої  для  всього  світу  війни, а також про тих, хто воює на Сході України захищаючи цілісність нашої держави.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 443 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz