ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 16:22

Головна » 2015 » Квітень » 7 » Під дзвони Великодні, хай квітне ваша доля!
12:31
Під дзвони Великодні, хай квітне ваша доля!
Найщиріші вітання з нагоди найбільшого християнського свята Воскресіння Христового! Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов.
Христос Воскрес!
 
 
 
 
 
            Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. В даний час Пасха займає дуже важливе місце в житті багатьох людей. Ми повертаємося до наших витоків, до віри і тому свято Пасхи для нас стає чимось більшим, ніж просто червоний день календаря. У 2015 році Пасха припадає на 12 квітня.
Святкування Пасхи в Україні триває 40 днів. Саме стільки днів Спаситель являвся Своїм учням після свого Воскресіння. Упродовж усіх 40 днів кожен православний вітається словами «Христос Воскрес»! і  у відповідь звучить «Воістину воскрес»! На Пасхальному тижні люди ходять у гості один до одного, дарують паски, фарбовані яйця. Існує велика кількість пасхальних ігор. Найбільш відома гра у битки, коли дорослі і діти беруть пасхальні яйця і стукають ними одне об інше. Чиє яйце розбивається, той і програє.
У кожній країні існують свої звичаї святкування Великодня, але всіх їх об’єднує одне-віра і любов до Господа. Святкування Великодня це, звичайно ж, не тільки відвідини Богослужіння. Це свято завжди було улюблене народом і з ним пов′язана безліч звичаїв: дарувати один одному особливі подарунки, особливим чином прикрашати стіл, готувати особливі пригощання. Не буває свята без святкового настрою. І наша бібліотека подбала, щоб настрій у всіх був святковий - провела тематичну годину "Свята Пасха йде до хати, будемо Великдень справляти".
Щоб ще більше дізнатися про свято Світлого Христового Воскресіння, Великдень  - працівники читальної зали Миргородської центральної  районної  бібліотеки для дорослих  підготували відкритий перегляд літератури «Писанка мальована з любов’ю подарована» на якому представлені книги та періодичні видання про святкування Пасхи, як самому можна виготовити Писанки і рецепти приготування святкових страв.
 
 
 
А наша постійна користувачка Галина Солоха  підготувала і подарувала бібліотеці, власноруч виготовленого із сіна, Великоднього зайця -  це найвідоміший  символ Великодня та цікаву роботу Пасхальне яйце теж виготовлене із сіна. Поділитися власними рецептами приготування  Великодних страв запропонувала присутнім бібліограф центральної районної бібліотеки Маргарита  Каймакова «Мій рецепт пасхальної страви» також вона підготувала для читачів бібліотеки огляд літератури «Великдень на Україні», а на закінчення  тематичної години завідуюча відділом обслуговування  Тетяна Мостова провела для відвідувачів Інтернет – подорож «В небі в зоряній безодні линуть дзвони Великодні».
 
 
 
 
 
 Працівники центральної бібліотеки  у цей благословенний час щиро вітають Вас зі святом світлого Христового воскресіння.!!!
Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу Тож нехай Божа милість та благословення оросять ваше життя, а мир, любов та злагода запанують у Вашій оселі.
 Зичимо Вам гарного настрою, відмінного здоров’я, сімейного затишку, незмінного успіху та здійснення усіх задумів.
 
 
   Кондратенко Юлія Іванівна , провідний бібліотекар          
            Миргородської  центральної районної бібліотеки
Переглядів: 546 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz