ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:07

Головна » 2016 » Квітень » 4 » Під українським небокраєм книгу люблять і читають
12:00
Під українським небокраєм книгу люблять і читають


 

 
Протягом десятиліть останній тиждень березня неодноразово змінював назву: Книжкові іменини, Тиждень дитячої та юнацької книги, Тиждень дитячого читання… Та незалежно від офіційної назви, цей тиждень є святом дитячого читання, святом, яке має на меті познайомити дитину з книгою. Змістовно , цікаво та весело промайнули весняні канікули у Слобідських школярів. Протягом усього тижня, коли діти відпочивали  від  шкільних занять, для них в сільській бібліотеці в рамках проведення «Тижня дитячої та юнацької книги» було проведено ряд масових заходів.

 

26 березня відбулося у бібліотеці літературне свято «На шлях я вийшла ранньою весною»,присвячене 145 річниці від дня народження Лесі Українки. Зі слів бібліотекаря діти дізналися про дитинство Лесі, її родину. Мама майбутньої  письменниці, Олена Пчілка, змалку намагалася оточити своїх дітей народними звичаями. Навчала їх (а були вони дворянського роду), дружити з дітьми простих селян. Леся добре грала на фортепіано. В музиці вона виливала свою дитячу радість, журбу,свої  думки веселі та сумні. А Андрій Яресько, Валерія Костюк, Марина Кичигіна  читали  вірші «Барвіночку мій хрещатий», «Як дитиною бувало», «Тішся дитино» та інші. 
 

 

 

 
А вже 29 березня на дітей чекала цікава віртуальна мандрівка  «Чарівний  світ Марійки Підгірянки»,яка була присвячена 135 річниці від дня народження поетеси і педагога. Подорожуючи, діти дізналися що народилася Марійка Підгірянка у селі Білі Ослави , що на Прикарпатті .  Навкруги її оточували рідні сині гори,духмяні трави та гомінкі потоки. Вона так любила свій рідний край,що і прізвище взяла собі Підгірянка. У своїх віршах,які написані для дітей, поетеса закликає любити свій рідний край,природу,турбуватися про звірів та птахів. На зупинці «Загадки» діти відгадували загадки, які у віршованій формі склала для них авторка.  Марійка Підгірянка дуже любила свого дідуся,який навчив її читати та говорити німецькою та польською мовами. Вірш «Мій дідусь» виконав для присутніх Андрій Яресько.
 
 
 

 

 У своїй віршах Марійка Підгірянка вчила дітей любити та поважати старших, допомагати їм. А як багато у її віршах ніжних та щирих почуттів до мами. Дітям сподобались вірші «Мати наша мати»,та  «Ясне сонце» у виконанні сестричок Саші та Діани Герасьових.
Крім любові до родини, поетеса вчила любити,шанувати і дорожити ще однією матір’ю –Україною.
Бібліотекар висловила сподівання,що вірші які звучали на заході,сподобалися школярам, бо хоч і написані вони дуже давно,зате щиро, від душі, і з великою любов’ю до дітей. Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги в Слобідській сільській бібліотеці був неймовірно насиченим та приніс велике задоволення  маленьким читачам.

     Наталія Дорогопулько, бібліотекар Слобідської бібліотеки.     

Переглядів: 377 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz