ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:04

Головна » 2018 » Лютий » 6 » ПИСЬМЕННИК, ПОЕТ, ПЕРЕКЛАДАЧ, ОФІЦЕР ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
14:53
ПИСЬМЕННИК, ПОЕТ, ПЕРЕКЛАДАЧ, ОФІЦЕР ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
 
 
 
 
            Сьогодні, 6лютого , в Миргородську центральну районну бібліотеку завітав відомий уже в Україні письменник, поет, перекладач, лауреат премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва (2016) – ВОЛОДИМИР ТИМЧУК. 
 
 
 Він автор поетичних збірок «Весняні коловороти», «Донецький аеропорт», «Гуцульське повстаннє», автор оповідань «Словодієм», науково-культурулогічного дослідження «Ясіня у гомоні стоїть», двомовної книги «Бахчисарай 2021» та інших. Біль від подій у Донецькому аеропорті, історія гуцульського повстання, інтимна лірика та тонкий гумор переплітаються у поетичних рядках Володимира Тимчука. підполковника  Збройних Сил України, викладача  Академії сухопутних військ України, уродженця с. Ясіня Закарпатської області. Свій перший вірш Володимир Тимчук написав у шкільні роки, в 1992 році. З легкої руки батька пов´язав свою долю з військовою справою, якою продовжує займатись вже 19 років поспіль.
Для користувачів Миргородщини надзвичайна подія - спілкування з  письменником, який презентував свою нову збірку «Вогнити! Вижити! Перемогти!». Автор залишив на згадку добрі слова: «Відвідувачам Миргородської центральної районної бібліотеки з любов’ю – потрібних вражень, роздумів, відчуттів» (6.02.2018).  В невимушеній атмосфері ,з великим задоволенням працівники бібліотеки легко спілкувалися з автором, отримуючи естетичну насолоду.
 
Війна на українському сході викрила досі нехтувану грань в українському мистецтва, присвячену героїзмові, звитязі та злободенності війни. А Володимир Тимчук відгукнувся на цей мистецький виклик поетичними творами, джерелом натхнення для яких стали знайомі та незнайомі йому захисники України, а також перекладами чи не перлин мілітарної поезії зі світової поетичної скарбниці. У повній версії опріч інших поезій, перекладів, мініатюр, ілюстрацій, біографічної довідки додатково є укладені автором примітки, які розширюють розуміння художніх образів і військових буднів української нації.
Тож відтепер книжкові полиці Миргородської ЦРБ поповнилися чудовою, новою, збіркою Володимира Тимчука «ВОГНИТИ! ВИЖИТИ! ПЕРЕМОГТИ!»
 
Ми щиро і безмежно вдячні авторові за подаровану книгу, бо впевнені – вона знайде свого читача і стане важливою частинкою нашого змістовного та цікавого  фонду патріотичної тематики!
 
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 503 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz