ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 15:21

Головна » 2018 » Грудень » 13 » «Планування та звітність бібліотеки: сутність, значення, завдання» семінар-практикум бібліотекарів Миргородщини
10:05
«Планування та звітність бібліотеки: сутність, значення, завдання» семінар-практикум бібліотекарів Миргородщини
 
 
12 грудня в читальному залі Миргородської центральної бібліотеки пройшов семінар-практикум «Планування та звітність бібліотеки: сутність, значення, завдання». Відкрила семінар директор Миргородської районної бібліотеки Бер’якіна Ніна Олександрівна та надала вступне слово начальнику відділу культури і архіву Халдай Наталії Василівні, яка розпочала з нагородження кращих працівників.  
 
 
 За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи Миргородщини почесними грамотами були нагороджені:  Бер’якіна Ніна Олександрівна, бібліотекар Попівської сільської бібліотеки Демидко Любов Іванівна за участь у обласному конкурсі «Бібліокреатив – 2018» та «Обережно на дорогах!», за участь у конкурсі «Краща бібліотека Полтавщини» грамоту отримала Бабич Людмила Володимирівна, бібліотекар Хомутецької сільської бібліотеки-філіалу, грамотами нагороджено також  Ганженко Наталію Іванівну, бібліотекаря Біликівської сільської бібліотеки за участь у конкурсі «Обережно на дорогах!» та Ситник Людмилу Миколаївну, бібліотекаря Зуєвецької сільської бібліотеки. Диплом III ступеня та подарунок отримала користувач районної бібліотеки Безугла Катя за участь в обласному конкурсі на кращий медіа-продукт «Звучи рідна мово!».
 
 
 
 Наталія Василівна порадила в подальшому працювати на такому ж високому рівні та брати участь у всеукраїнських обласних, конкурсах та проектах.
 
 
Заступник директора по роботі з дітьми Зінченко Валентина Іванівна розпочала з того, що планування – це творча робота працівника. Кожен бібліотечний працівник має орієнтуватися тільки на свою бібліотеку, враховувати населення, культурні та освітні заклади, які є на території населеного пункту. Валентина Іванівна надала рекомендації по плануванню масової роботи сільських бібліотек на 2019 рік. Вона також повідомила , про відзначення літературних дат в 2019 році та звернула увагу на основні дати краєзнавчого змісту.  Валентина Іванівна представила до уваги бібліотекарів бібліотечні інновації, які можуть бути використані в роботі бібліотек.
 
 
Бер’якіна Ніна Олександрівна розповіла про планування бюджету робочого часу бібліотекаря та нормування робочого часу на основні процеси роботи у бібліотеці. Розповіла про собливості звітності за 2018 рік. Вимоги сьогодення до складення статистичної звітності і ознайомила присутніх з графіком здачі звітів за 2018 та планів роботи на 2019 рік.
Провідний бібліотекар Солоха Ольга Леонідівна наголосила на основних вимогах до звітності та планування роботи з бібліотечними фондами. Побажала всім працівникам врахувати свої помилки та недоопрацювання в наступному році.
Методист районної бібліотеки Попович Наталія рекомендувала бібліотекарям при написанні планів роботи на наступний рік використовувати методичні матеріали випущені Миргородською центральною районною бібліотекою, а саме: «Календар знаменних та пам’ятних дат Миргородщини», «Знаменні та пам’ятні дати 2019 року», а також звернути увагу на указ Президента, щодо десятиліття української мови, століття з дня злуки УНР та ЗУНР, тридцятиліття виведення військ з Афганістану, та інших ювілейних дат, які відзначатимуться на обласному та державному рівнях.
 
 
Працівники бібліотек взяли активну участь у обговоренні складання планів на 2019 рік  та у написанні текстових звітів.
 
Домашнім завданням для бібліотекарів буде підготувати звіт за роботу бібліотеки в 2018 році та план роботи на наступний рік.
 
Наталія Попович, методист Миргородської центральної бібліотеки
Переглядів: 1050 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz