ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 11:42

Головна » 2014 » Квітень » 23 » Поетичний вінок Кобзареві!
15:28
Поетичний вінок Кобзареві!

Поетичний вінок Кобзареві

 
 
 
                       
                                                           Минуло вже багато років,
                                                           Як по землі ступав Тарас.
                                                           Та й зараз чуєм його кроки
                                                           В його малюнках і віршах.
            З метою гідного відзначення року Тараса Шевченка в Україні, Петрівцівська сільська бібліотека включилась у проведення обласних Шевченківських читань «Кобзарева стежина». З 22 січня по 1 грудня цього року заплановано провести та проведено  ряд масових заходів, присвячених ювілею Великого Кобзаря, видатного сина українського народу.
            Насамперед, для користувачів у бібліотеці була організована книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко – живий навіки у серцях у нас». Представлена на ній література розміщена за розділами: «Доля, схожа на легенду», «Тарасові твори сяють як зорі» та «Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем».
            Відзначення ювілею Кобзаря  відбувалося у тісній співпраці з місцевою школою та шкільною бібліотекою. Учні жваво відгукнулися на прохання сільського бібліотекаря  підготувати творчі роботи для виставки дитячих малюнків «Я з трепетом читаю Кобзаря», яка була організована районною бібліотекою для дітей. На ній були представлені цікаві творчі роботи юних петрівчан, учнів 8 та 9 класів сільської школи Колодного Тараса «На Великдень, на соломі» та Мовчан Віроніки «Тече вода з-під явора».
            Активно включилися також діти у конкурс плакатів, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Шевченка. Ініціатором його проведення була сільська школа, а участь у ньому взяли школярі різних класів. Бібліотекар допомагала дітям визначитися з творчим задумом, який згодом був втілений  школярами на папері.
Всі творчі роботи школярів були виставлені на суд глядачів у фойє школи. При ознайомлені з ними ніби попадаєш у безмежний і чарівний світ Шевченкіани.
 За підсумками цього конкурсу кращими були визнані плакати 3, 5 та 11 класів. Зокрема, чимало симпатій завоювала творча робота одинадцятикласників. Вони зобразили на плакаті логотип до 200-річчя Т.Шевченка та уривок з вірша поета «Тече вода з-під явора». Юнаки та дівчата  вирішили надати плакату українського колориту, яскраво обрамивши його намальованими кетягами калини. А ще  дубовими листочками, адже відомо, що Кобзар любив це дерево, яке уособлює в собі силу і міць.
Цікавою та пізнавальною для учнів 5 та 6 класів сільської школи була проведена нещодавно сільським бібліотекарем година поезії «Поетичний вінок Кобзареві». У вступному слові бібліотекар розповіла дітям про величезне значення творчості поета сьогодні, про вшанування його пам’яті в Україні, на Полтавщині та на нашій рідній Миргородщині. Бібліотекар ознайомила дітей з книгами та матеріалами з періодики на тему «Тарас Шевченко – народний геній і поет, будитель України».
Виявилося, що діти люблять і знають напам’ять чимало поезій Тараса. А відкрили їм поетичний світ Кобзаря, насамперед,  вчителі української  мови та літератури сільської школи Золотар Тетяна Гаврилівна та Гаркавенко Любов Володимирівна. 
             Першою із читців на  годині поезії була учениця 6 класу Ельвіра Щемур, яка виразно та з піднесенням виконала уривок з поеми «Наймичка». Читання віршів Кобзаря та поезій - присвят йому продовжили  інші учасники заходу: Назар Денисенко – «За сонцем хмаронька пливе», «Барвінок цвів і зеленів», «Шевченкова верба»;  Ярина Прилуцька - «Ми восени такі похожі», «Лілея»; Пигинька Сергій – «Садок вишневий коло хати», Назар Коваленко – «Реве та стогне Дніпр широкий», Ілля Дем’янко «Не забудь же» та уривок з поеми «Гайдамаки», Даша Бойко – «Нам дороге ім’я Тараса», Валерія Костюк – «Портрет». А вірш Грицька Бойка «Про дідуся Тараса» прочитали Женя Данников та Сергій Шпак.
 
Катерина Коновал,   бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки
Переглядів: 1388 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz