ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 13:12

Головна » 2020 » Лютий » 12 » Поетичний всесвіт Олега Зуєвського
17:46
Поетичний всесвіт Олега Зуєвського
 
 
 
16 лютого 2020 р. відзначається 100-річчя від дня народження представника українського символізму, нашого земляка Олега Зуєвського. З приводу ювілею митця за сприяння начальника відділу культури, молоді та спорту Миргородської райдержадміністрації Наталії Халдай працівники Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Хомутецькою сільською бібліотекою, сільським будинком культури та Хомутецькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів 12 лютого 2020 р. у приміщенні сільської книгозбірні організували і провели літературний вечір „На крилах творчого неспокою”.
 
       
  Молоді відвідувачі ознайомилися з матеріалами виставки-портрету «І слово, і доля, і пам’ять». З інтересом гортали сторінки літературно-художніх журналів, де друкувалися твори видатного майстра слова.
         Ведуча заходу, провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина зазначила, що, незважаючи на те, що поетичний талант Олега Йосиповича Зуєвського розвивався і розквітнув на чужині, він є неабияким мистецьким надбанням української культури ХХ століття. 
 
 
 
         Про нелегкі стежки долі поета розповіла присутнім завідуюча Хомутецькою сільською бібліотекою Людмила Бабич. 
 
 
 
 
Юнаки й дівчата дізналися, що писати Олег Йосипович почав на рідній Полтавщині, а далі друга світова війна принесла в його життя злам. Вона повернула в інший бік його життя і творчість.
         Молодіжна аудиторія сповна відчула всю оригінальність і неповторність поезій Зуєвського завдяки виразному читанню учнів Хомутецької ЗОШ Бакунець Юлі, Косімової Люби, Похмурко Насті та Терещенко Діани.
 
       
 
Радість,насолоду і гарний настрій слухачам додали українські пісні у майстерному виконанні ВІА «Ритм» у складі Олексія Терещенка, Анатолія та Вікторії Кобильченко Хомутецького СБК.
 
 
 
         Видання, що містять твори Олега Зуєвського, критичні матеріали, біографічні відомості про нього представила старшокласникам провідний бібліотекар ЦРБ Юлія Кондратенко.
 
 
 
         Заступник директора з виховної роботи Хомутецької загальноосвітньої школи Віра Борисівна Гришко закликала учнів більше читати книг, цікавитися життям і діяннями славетних краян, глибше вивчати історичне минуле рідного краю.
 
         Літературний талант, неординарне мислення представника українського символізму викликали у присутніх справжнє захоплення. Отже, запрошуємо всіх шанувальників поетичного слова до бібліотек Миргородщини, аби відкрити для себе літературно-мистецький всесвіт Олега Зуєвського!
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
Відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 237 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz