ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 10:13

Головна » 2015 » Квітень » 21 » Попіл Чорнобиля в наших серцях
14:57
Попіл Чорнобиля в наших серцях

до Дня Чорнобильської трагедії

 
Минають роки, все далі віддаляючи нас від страшних квітневих подій 1986 року. Це одна із тих дат в історії України і всього світу, яку називають «чорною». У цей день небо над квітучим і спокійним Поліссям покрилося зловісною хмарою радіаційного диму. Наче було це вчора, а минуло вже 29 років з дня жахливої катастрофи на Чорнобильській атомній станції. Але навіть час не здатний стерти з обпалених страшною трагедією людських душ спогадів про аварію, яка забрала життя десятків тисяч, завдала шкоди здоров’ю мільйонам наших співвітчизників.
Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
З метою належного відзначення чергової річниці трагедії в центральній районній  бібліотеці провели відеолекторій «Чорнобиль: події та уроки». 
 
 

 Бібліотекарі цікаво, емоційно та кваліфіковано розповіли про події Чорнобильської трагедії, прокоментували причини трагедії, розповіли про саму аварію, про героїзм та мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи, провели  бесіду-роздум «Найбільша екологічна ката­строфа сучасності». Захід проходив у формі діалогу. Читачі задавали питання і висловлювали свої думки про міжнародний характер трагедії 1986-го року, значення атома в житті людини, вплив радіації на стан здоров'я людей, про молодих пожежників, які пішли у свій останній бій з вогнем заради життя, про термін «екологічні біженці», проводили паралелі між аваріями на Чорнобильській АЕС та на АЕС у японській префектурі Фукусіма, яка сталась у 2011 р. внаслідок землетрусу та цунамі. В читальному залі оформлено перегляд літератури «Чорнобиль…У слові цім бринить і жаль, і відчай нашої держави»  на якому  представлені науково – популярні та періодичні видання з фондів бібліотеки. 

У представлених книгах багато фотографій. Вони говорять безмовно: то чорними болями людськими, то жевріючою надією та засторогою. Перед ними падають на коліна слова, холоне, мов кинуте на лід, серце. Головна їх тема – здолання атомного лиха – незаперечна.

Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.
             Ми низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо! Велика  Вам подяка і низький доземний уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди!
 
Тетяна Мостова,  завідуюча відділом  обслуговування центральної районної бібліотеки    
Переглядів: 401 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz