ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:33

Головна » 2019 » Вересень » 25 » Презентація нового історико-краєзнавчого видання «Геній людяності»
15:49
Презентація нового історико-краєзнавчого видання «Геній людяності»
 
 
 
         Минулого року вийшло друком нове історико-краєзнавче видання «Геній людяності». Автори книги, Світлана Таран та Ганна Швецова, присвятили її сторіччю від дня народження Павла Сергійовича Іваненка, відомого керівника колгоспу «Україна», який вивів своє господарство у число передових на Полтавщині.
         З метою ознайомлення юного покоління з новим твором друку 25 вересня 2019 р. у приміщенні Петрівцівської загальноосвітньої школи працівниками Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Петрівцівською сільською бібліотекою проведено його презентацію.
 
 
 
         Бібліотекар сільської бібліотеки Юлія Костенко запропонувала увазі школярів  перегляд літератури «Працею звеличений П.С.Іваненко», а також фотовиставку «Сторінки життя села, які увійшли в історію».
 
 
 
 
 
 
     
    Захід розпочала провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина, яка наголосила на необхідності знати історію свого рідного краю, свого села. Адже той, хто пам’ятає і знає минуле, значно краще озброєний досвідом, глибше розуміє сучасне, чіткіше уявляє, а то й передбачає майбутнє.
 
 
 
         Бажання дослідити історію села Петрівці, розповісти про людей, які все своє життя працювали на землі, турбуючись про неї як про рідну неньку, зуміли створити гідну спадщину для сьогодення, спонукало Світлану Сергіївну Таран взятися за перо.
 
 
 Молодіжна аудиторія з інтересом слухала спогади авторки книги про нелегке післявоєнне життя, про її дитинство, про те, як доля подарувала їй зустріч з майбутнім батьком – Іваненком Павлом Сергійовичем, який став мудрим наставником і зразком для наслідування.
         Як Людина з великої літери, Павло Сергійович залишив глибокий слід у душах і серцях петрівчан. Наш миргородський краєзнавець Валерій Шаповалов написав про незабутнього подвижника  вірш, який натхненно продекламувала провідний бібліограф ЦРБ Маргарита Каймакова.  
 
 
         Презентація книги набула яскравості й емоційності завдяки використанню мультимедійного обладнання, яким опікувалася методист районної бібліотеки Наталія Попович.
 
         Наприкінці заходу організатори пригостили всіх присутніх запашним короваєм – символом щедрості матінки-землі.
 
 
 
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 281 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz