ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 23:09

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Презентація нової книги Ганни Бабич
14:20
Презентація нової книги Ганни Бабич
 
 
 
         Знати історію рідного краю надзвичайно важливо. Тому література з краєзнавства має незмінний попит. Це добре відомо працівникам районної, сільських та шкільних бібліотек району.10 жовтня 2018 р. вони зібралися в читальній залі Миргородської центральної районної бібліотеки, де з великим успіхом пройшла зустріч з чарівною жінкою, краєзнавцем за покликанням душі   Ганною Василівною Бабич.
 
         На початку заходу присутні мали змогу оглянути викладку матеріалів «Ганна Бабич – дослідник історії та культури рідного краю».
 
         Ганна Василівна – людина цікава й ерудована. Вона з дитячих років є шанувальницею книгозбірень. Глибоко переконана в тому, що історико-краєзнавчі видання за всі роки необхідно обов’язково зберігати в бібліотеках, адже там кожен читач зможе черпати всю необхідну інформацію про свою малу батьківщину.
         Під час зустрічі Ганна Василівна презентувала свою нову краєзнавчу працю, яка щойно вийшла з друку «Топоніми Миргородщини. Дещо про географічні назви нашого краю».   Книга складається із двох частин. Перша містить загальні відомості про топоніми та їхні складові – гідроніми, ойконіми, мікротопоніми нашого краю. Далі подається низка назв, в основі яких відтворено особливості природи, назви річок та рослин, найменування, які є свідками історії, суспільного життя наших краян, розвитку виробництва, торгівлі, побуту тощо.
         Друга частина книги розповідає про назви населених пунктів, які складають адміністративні одиниці району та назви поселень, що до них входять. Тут ви знайдете назви всіх, чи майже всіх, населених пунктів Миргородщини.
         Для зручності користування книгою  автор подає пояснення слів, наукових термінів та виразів, алфавітний покажчик назв поселень і водойм, список джерел.
         Видання побачило світ завдяки небайдужим людям. До їх числа належить депутат Миргородської районної ради Анатолій Карбан, який допоміг Ганні Василівні презентувати книгу.
 
 
 
         Волонтер, громадський активіст Олена Синельник розповіла аудиторії про діяльність гуманітарної організації з Німеччини Humanitas Ukraine Verein, яка в особі Олександра Гардера також надала матеріальну допомогу і підтримку у випуску.
 
 
         Ганна Василівна урочисто подарувала книгу всім сільським і шкільним бібліотекам Миргородщини.
 
        
 Наприкінці презентації начальник відділу культури і архіву Миргородської РДА Наталія Халдай
 
 
подякувала Ганні Василівні за невтомну й кропітку працю, побажала їй міцного здоров’я, натхнення, вручила квіти й висловила сподівання на подальші зустрічі.
          
         Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
          відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 347 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz