ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:25

Головна » 2016 » Жовтень » 31 » Простелилася доля рушником
11:56
Простелилася доля рушником

 

 
 
 
 
                 
 

до 105-річчя від дня народження Івана Антоновича Цюпи, українського письменника

 
Душа моя не вмре ніколи,
Якщо не пустять мене в рай
Я стану явором у полі,
В блакитнім – сонячнім роздолі
Я буду славить рідний край.
І.А. Цюпа
    Любов до рідного народу і свого краю – споконвічна тема нашої літератури. І це закономірно, бо ж відданість рідній землі, що тебе породила, рідному народу, який тебе виростив, притаманна кожній людині, яка має в грудях гаряче серце. Важко назвати письменника, який би протягом свого творчого шляху не писав би схвильовано про ці благородні почуття.
   Полтавщино мій рідний краю, моя вишнева сторона! Ти моя пшенично-життя купіль, колиска мого дитинства. Під твоїм блакитним небом я народився і зростав серед зелених та жовтогарячих полів, серед жайворонкових пісень і медового запаху гречок. Я люблю тебе мій краю, за твою старовину і новітність, за твою дивну красу, якою ти збагатився нині.
    Так щиро, пристрасно – поетично звертається до рідної краю відомий український письменник, талановитий поет, автор численних творів, що завоювали популярність у нашого читача, якому в цьому році, ми відзначаємо стоп’ятиріччя від дня народження – Івана Антоновича Цюпи.
      Народився поет 29 жовтня 1911 року в селі Бірки тепер Зіньківський район Полтавська область. У Івана Антоновича багатий літературний доробок, книги оповідань, нариси і повісті : «Чотири вітри», «Новели рідного краю», «Василь Сухомлинський», «Миргородська криниця», романи «Брати», «Назустріч долі», «Вічний вогонь», «Через терни до зірок» та багато інших.   
    Іван Цюпа написав майже 60 книг, оспівуючи красу, славне минуле і новітність рідної землі.
 До уваги користувачів бібліотеки у Біликівській сільській бібліотеці представлено перегляд  літератури про життя Івана Цюпи «Простелилася доля рушником». Запрошую всіх бажаючих ознайомитися з відкритим переглядом літератури.
 
    Крізь грози і райдуги, колючі терни і рокіт синього моря мужнім вершником промчав він на крилах своїх весен назустріч долі й засвітив вічний вогонь  свого янтарного літа. Під вітрами часу не вгасли, задзвеніли у його серці голоси епохи. Минають роки, але пам'ять про Івана Цюпу залишається в серцях.
Нехай же стелиться його творчість в майбуття, гаптованим квітчастим рушником
.
      Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 448 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz